School nodigt moeders uit om zich "gepast" te kleden als ze hun kinderen gaan halen: dit zorgt voor veel ophef

Janine image
door Janine

12 September 2022

School nodigt moeders uit om zich "gepast" te kleden als ze hun kinderen gaan halen: dit zorgt voor veel ophef
Advertisement

School is een van de belangrijkste instellingen in het leven van elk persoon. Je komt binnen als kind, als de wereld nog onbekend is en je je in de beginfase van leringen bevindt, en je gaat er weg als je een goede cultuur hebt, een goede opleiding hebt gehad en klaar bent om uit te vliegen en je eigen weg te gaan. Er zijn verschillende instituten in de wereld en elk heeft zijn eigen lesmethode en regels, niet alleen voor de leerlingen binnen de individuele klassen, maar blijkbaar ook voor de ouders.

Het bewijs hiervan is het verhaal dat we je willen vertellen, met als steunpunt een aankondiging van een Mexicaanse school die gericht is aan moeders, die voor nogal wat ophef heeft gezorgd. Laten we samen de boodschap ontdekken.

via Quinto Poder

Advertisement

Een school in Coahuila, in Mexico, heeft veel over zich doen praten vanwege een bord op de toegangspoort van het gebouw die gericht is aan alle moeders van de leerlingen. "Let op, moeders van het gezin. We vragen u om uw kinderen op te halen in kleding die geschikt en passend is voor deze onderwijsinstelling - is te lezen in het bericht - Geen korte broeken, geen minirokjes, geen laag uitgesneden topjes, geen strapless of transparante topjes. Laten we onnodig gebrek aan respect vermijden".

Directe en duidelijke woorden die geen misverstand laten bestaan ​​en die aanleiding hebben gegeven tot een belangrijke controverse. Toen de foto in feite het web over ging en viraal werd, waren de gebruikers verdeeld tussen degenen die de boodschap juist vonden en beweerden dat de school goede waarden en principes verdedigde, en degenen die het, integendeel, lazen als een beperking van de persoonlijke vrijheid.

Advertisement
Pxhere - Not the actual photo

Pxhere - Not the actual photo

"Tijden veranderen, maar er zijn mensen die zich niet kunnen aanpassen en soortgelijke berichten schrijven" - schrijft een gebruiker; "Iedereen heeft het recht om zich te kleden zoals hij of zij wil, je kunt niet ingrijpen op de kleding en het leven van anderen" - antwoordt een ander en opnieuw: "Moeders moeten de school aanklagen omdat ze proberen de rechten van eenieder te beperken". Kortom, het commentaar van de mensen liet niet lang op zich wachten en er zijn er die het instituut niet gespaard hebben om zo'n verzoek te doen.

Is het namelijk juist om van vrouwen te verwachten dat ze zich op een bepaalde manier presenteren in plaats van op een andere? En wie bepaalt welke kleding meer of minder geschikt is voor de schoolomgeving? Wat zouden de criteria zijn die moeten worden gevolgd om in overeenstemming te zijn met ideeën die, afhankelijk van het individu, persoonlijk en twijfelachtig zouden kunnen zijn? Zoveel vragen, waar ieder misschien zijn eigen antwoord op heeft, en ons aan het denken zetten.

Wat vind jij: ben je het eens met de school of ben je van mening dat een korte broek zo'n groot probleem niet is?

Advertisement