Lerares ontslagen wegens dansen met haar leerlingen op school: hier zijn de foto's om die het bewijzen

Janine image
door Janine

24 Mei 2023

Lerares ontslagen wegens dansen met haar leerlingen op school: hier zijn de foto's om die het bewijzen
Advertisement

Naar school gaan is een ervaring die de mening van kinderen altijd heeft verdeeld: er zijn er die het leuk, voldoening gevend en stimulerend vinden en er zijn er die het als een echte dwang beschouwen. In ieder geval lijdt het geen twijfel dat academische vorming fundamenteel is: dat is gewoon een vaststaand feit. Er is echter veel discussie over wat de beste onderwijs- en communicatiemethoden zouden kunnen zijn om zulke belangrijke begrippen over te brengen.

Deze docent heeft een zeer originele manier bedacht om de interesse en aandacht van haar studenten te trekken. Anderen merkten het echter ook op en er waren ernstige gevolgen.

via Nypost

Cibelly Ferreira/Instagram/Screenshot

Cibelly Ferreira/Instagram/Screenshot

Cibelly Ferreira is een Braziliaanse professor, althans dat was ze. Maar laten we bij het begin beginnen: de jonge vrouw heeft de Engelse taal zo’n beetje over de hele wereld onderwezen en trad, meer recentelijk, permanent in dienst bij een onderwijsinstelling.

Ze is afgestudeerd in de biologie en heeft verschillende prijzen gewonnen met betrekking tot wiskunde. Maar dit zijn niet de redenen die de meeste indruk maakten op haar studenten.

In feite is de Braziliaanse begonnen, bijna als een spel, om enkele "gedurfde" dansjes rechtstreeks in de klas uit te voeren, waarbij ze ook haar studenten betrekt: "het is moeilijk om de aandacht van jongeren af ​​te leiden van sociale netwerken en technologie in het algemeen. Op een dag vroeg een student van mij me om voor de lol met hem te dansen en ik accepteerde het. De hele klas waardeerde het en ik had het gevoel dat ik volledig met hen kon communiceren, dat ik eindelijk al hun interesse had", verklaarde de voormalige lerares. Ja, maar wat precies kostte haar haar baan?

Advertisement
Cibelly Ferreira/Instagram/Screenshot

Cibelly Ferreira/Instagram/Screenshot

Haar manier van doen, de houding die ze had in de klas: haar dansen en haar manier van kleden werden door de bevoegde instanties als onfatsoenlijk en volkomen ongepast beoordeeld.

Cibelly werd ontslagen. Maar ze laat zich niet ontmoedigen: in feite kan ze rekenen op enorme economische inkomsten uit de grote aanhang die ze registreert op sociale netwerken.

Maar dat is nog niet alles, behalve dat ze vergelijkbaar is met een echte influencer, heeft ze ook nog “een andere troef" waarop ze kan rekenen.

Ze gaf zonder enige schaamte toe dat ze ook regelmatig inhoud publiceert op sites voor volwassenen die ongelooflijk succesvol zijn en haar verbluffende inkomsten opleveren.

Vandaar haar dilemma: "Ik hou van lesgeven en die van een docent is een geweldige functie en een baan die me in alle opzichten stabiliteit kan geven. Maar ik kan veel meer geld verdienen op internet".

"En ik denk in ieder geval niet dat er iets mis is met het uitbuiten van je kwaliteiten om inkomsten te verwerven: elke vrouw moet zich vrij voelen om haar eigen keuzes te maken, ook als die met haar eigen lichaam te maken hebben".

Tot slot hebben we het oordeel van haar "publiek", dat probeerde een antwoord te geven op haar twijfels.

"Vergeet het pad van onderwijzer en wijd je aan de virtuele wereld", is de suggestie van veel van haar volgers die de Braziliaanse vrouw waarderen en hoog in het vaandel hebben staan.

Haar geval zou zeker niet de eerste zijn waarin mooie meisjes meer “gewone” banen opgeven, aangetrokken door gemakkelijkere verdiensten en grotere roem.

Je leeft immers maar één keer en iedereen is vrij om zijn eigen keuzes te maken, maar iedereen moet zich eerst goed bewust zijn van de mogelijke gevolgen die uit dat laatste kunnen voortvloeien. Wat denk jij ervan?

Advertisement