Directrice wordt gefilmd terwijl ze weigert een diploma aan een studente te overhandigen

Janine image
door Janine

17 Juli 2023

Directrice wordt gefilmd terwijl ze weigert een diploma aan een studente te overhandigen
Advertisement

Er zijn momenten, echte mijlpalen, die iemands leven markeren. Laten we het hebben over het bereiken van enkele bijzonder belangrijke en "impactvolle" doelen in ons leven: een rijbewijs halen, een baan in een prestigieus bedrijf, een diploma behalen, enzovoort. Iedereen stelt zijn prioriteiten op basis van wat voor hem of haar het belangrijkst is.

Als vreugde, geluk en tevredenheid een integraal onderdeel zijn van dergelijke resultaten, is het tegenovergestelde ook waar: falen in wat we hopen te bereiken, kan erg pijnlijk en frustrerend zijn. Zeker als dit alles letterlijk gebeurt als we denken dat succes binnen ons bereik ligt.

via Dailyhive

Marc Lamont Hill/Twitter/Screenshot

Marc Lamont Hill/Twitter/Screenshot

En dat is precies wat de jonge studente Hafsah Abdur-Rahman ervoer. Het meisje, netjes gekleed, stond op het punt haar felbegeerde schooldiploma in ontvangst te nemen en een van de mooiste dagen van haar leven verliep vredig.

We zijn in een lyceum in Philadelphia, midden in de diploma-uitreiking. Lisa Mesi, de directrice van de school, staat op het punt om persoonlijk dat belangrijke papieren document te overhandigen, zorgvuldig opgerold en gebonden met een elegante strik.

Bij de microfoon roept de omroeper een voor een de jongens en meisjes die hun diploma in ontvangst gaan nemen. Eindelijk is ook onze protagonist aan de beurt.

Advertisement
Marc Lamont Hill/Twitter/Screenshot

Marc Lamont Hill/Twitter/Screenshot

Dit alles wordt vastgelegd door vermoedelijk het publiek dat bestaat uit vrienden en familie van de studenten.

We zien Hafsah dus de paar meter lopen die haar scheiden van de directrice die haar glimlachend opwacht, het diploma van het meisje stevig in haar hand.

De studente komt blij en opgewekt naar voren, ze is opgewonden en demonstreert het openlijk: ze doet een "klein dansje" van enkele seconden, de aanwezigen applaudisseren en lachen enthousiast. Ze is nog één stap verwijderd van dat "perkament" dat zo vol betekenis en waarde is. Ze steekt haar hand uit en opent hem met de lege rug naar de andere gekeerd. Maar er gebeurt niets.

De directrice steekt haar hand op en laat die langs haar zij vallen, het diploma nog steeds in haar hand, nu buiten het bereik van het jonge meisje. De twee wisselen een paar woorden en uiteindelijk geeft de lerares een teken aan haar leerling om weer te gaan zitten. Het felbegeerde papiertje op naam van Hafsah wordt in een mand op het podium gegooid.

De controverse barstte meteen los: "Mij werd mijn diploma geweigerd omdat ik 'een dansje had gedaan' dat in strijd was met de protocollen", vertelt het meisje. "Ik vind het oneerlijk, ik gedroeg me niet anders dan andere studenten die het publiek op hun eigen manier begroetten", voegde ze eraan toe.

De video van wat er tijdens dat evenement gebeurde, ging al snel de ronde op het web en veroorzaakte de verontwaardiging van veel mensen. Uiteindelijk kwam het schooldistrict tussenbeide die het optreden van de directrice onvergeeflijk vond: de docente werd overgeplaatst naar een andere instelling. Er is ook een openbare verontschuldiging binnengekomen van de bevoegde instanties aan Hafsah.

Advertisement