Ze reserveren een lunch in het restaurant, maar geven niet aan dat het voor een bruiloft is: "we zouden veel meer hebben uitgegeven"

Janine

28 September 2022

Ze reserveren een lunch in het restaurant, maar geven niet aan dat het voor een bruiloft is:
Advertisement

Een bruiloft organiseren is nooit eenvoudig. Er zijn veel dingen om over na te denken en bovenal moet je oppassen dat je niet te veel geld uitgeeft als je budget niet erg hoog is. Op veel zaken kun je besparen zonder het op te geven, maar wat meestal een hogere kostprijs met zich meebrengt en waarvoor het moeilijker is om de bestedingsdrempel te verlagen, is het restaurant.

Of het nu gaat om een ​​lunch of een diner, het maakt niet uit, wat zeker is, is dat een maaltijd voor meerdere personen nooit goedkoop is. Om deze reden heeft het stel waar we met je over willen praten, een truc gezocht en gevonden om dit probleem op te lossen. Laten we er samen achter komen wat het is.

via Il Messaggero

Advertisement

Pexels - Not the actual photo

Het echtpaar dat centraal staat in dit verhaal zorgde voor opschudding bij de gemaakte keuze voor de organisatie van de huwelijkslunch. Meestal, wanneer je besluit om gasten in een zaal te ontvangen om je verbintenis samen te vieren, wordt het aantal mensen gecommuniceerd naar het personeel van het gekozen restaurant en wordt de hele dag op de best mogelijke manier georganiseerd. De twee geliefden in kwestie deden dit daarentegen niet, maar het leek hen het beste om een ​​tafel te reserveren voor 20 personen zonder te vermelden dat het om een bruiloft ging. Tot hier alles goed, de problemen ontstonden op het moment dat ze bij het restaurant aankwamen.

Toen de eigenaar de groep goedgeklede mensen zag die door het paar in hun trouwkleding werd geleid, werd hij woedend. Hij wendde zich tot hen en zei dat ze hadden moeten aangeven dat het een evenement was en geen eenvoudige lunch met vrienden, maar de bruidegom antwoordde daarop: "dit detail zou hebben geleid tot een prijsverhoging van uw kant".

Pexels - Not the actual photo

Een keuze dus gemaakt om te voorkomen dat de kosten flink zouden oplopen, maar die de eigenaar van het restaurant niet op prijs stelde. "Het probleem - legde de bruidegom uit - ontstond toen we restaurants begonnen te bellen om de lunch te organiseren. Zodra ze het woord bruiloft hoorden, verhoogde iedereen zijn prijzen. Dus besloten we het niet te specificeren".

Woorden die de reactie van veel restauranthouders opriepen, die de redenen voor de hogere kosten voor een soortgelijk evenement bekenden. Van de zaal die alleen voor de feestvierders is gereserveerd, tot het menu dat speciaal voor hen is gemaakt om geen vertragingen en lange wachttijden voor de andere gasten te veroorzaken, tot vele andere details die veel beter worden verzorgd dan een normale maaltijd. Allemaal attenties die de kosten voor hen en dus voor klanten verhogen. Hoe dit te verhelpen? Het paar vermeed het simpelweg te zeggen en stelde zich tevreden met de standaard organisatie van het restaurant.

Is dat zo verkeerd?

Advertisement