Hij belt de politie omdat hij "een slechte dag had" en alleen is: een agent kookt zijn avondeten en praat met hem

Janine image
door Janine

02 Oktober 2022

Hij belt de politie omdat hij "een slechte dag had" en alleen is: een agent kookt zijn avondeten en praat met hem
Advertisement

We hebben allemaal dagen die slechter zijn dan anderen en we ons diep ontmoedigd voelen door bepaalde situaties die het leven ons biedt: in de put zitten of niet weten hoe we met deze momenten moeten omgaan, is absoluut normaal. Dit bewustzijn moet zoveel mogelijk worden gedeeld en bevorderd, ook al is het op zich geen oplossing voor het probleem. Iedereen gaat anders om met moeilijkheden en ziet obstakels met andere ogen. Naast het vragen van anderen om hulp, kunnen we leren handelen wanneer we ons daartoe in staat voelen - net als agent Brooks, de hoofdrolspeler van een prachtig gebaar van altruïsme.

via Facebook / Middletown Police Department Connecticut

Advertisement

Toen bij de meldkamer van de politie een telefoontje kwam van een man die om hulp vroeg, aarzelde agent Andrew Brooks geen moment. Elk telefoontje is anders en legitiem, dus ging agent Brooks naar het huis van de man om erachter te komen hoe hij hem kon helpen. Aangekomen bij de man thuis, realiseerde de politieman de reden van de oproep: de man in kwestie voelde zich alleen, hij had een nare dag gehad, hij had honger maar geen zin om te koken. Kortom, de man beleefde een van zijn slechtste dagen en hij had niemand om mee te praten. Agent Brooks begreep het probleem en gedroeg zich onberispelijk.

Advertisement

De agent besloot een warme maaltijd te maken voor zijn nieuwe vriend, vastbesloten om hem zich beter te laten voelen. Toen hij de koelkast opende zag Brooks dat er weinig te eten was, maar zo hier en daar kijkend, slaagde hij er toch in om iets voor hem te koken: roerei en een broodje kaas. Bovendien bleef agent Brooks geruime tijd met de man praten, zich realiserend dat wat de arme man op dat moment echt nodig had, gewoon iemand was die naar hem luisterde.

"Soms is een warme maaltijd en iemand om mee te praten alles wat nodig is om iemand op te vrolijken en zijn perceptie van dingen te veranderen", schreef de politie van Middletown - Connecticut in hun Facebook-bericht. De post bereikte duizenden mensen en werd overspoeld met honderden reacties van gebruikers die agent Brooks complimenteerden met het beschikbaar stellen van zichzelf aan mensen. Een van de opmerkingen luidt:

"Soms is alles wat nodig is de meelevende vriendelijkheid van een ander mens. Bedankt agent dat je zag wat deze man nodig had en om er zo vriendelijk aan toe te geven. Ik ben eerlijk gezegd nog nooit dit niveau van begrip tegengekomen van een politiemacht in een andere stad of dorp waar ik heb gewoond."

Als we in dit soort situaties terechtkomen, moeten we proberen een beetje op agent Brooks te lijken: vriendelijk en empathisch tegenover iemand die misschien een moeilijke tijd doormaakt.

Advertisement