Mijn vriendin verkocht de stoel die ik van mijn overleden broer had gekregen: ze moest de sportschool betalen

Janine

14 December 2022

Mijn vriendin verkocht de stoel die ik van mijn overleden broer had gekregen: ze moest de sportschool betalen
Advertisement

Als je een dierbare verliest, heb je de neiging alles te behouden wat van hem of haar was, alsof die voorwerpen een deel van de essentie van de dierbare overledene koesteren. Natuurlijk is er na een tijdje behoefte om ruimte te maken en terug te keren "naar de realiteit", in het besef dat het zeker niet een voorwerp zal zijn dat de herinnering aan die persoon levend zal houden, maar de liefde en de diepe band die bestaat. Om dit te doen is echter tijd en bewustzijn nodig, iets wat voor de jonge hoofdrolspeler van dit verhaal misschien niet voldoende was, aangezien zijn vriendin twee maanden na zijn overlijden de stoel van zijn overleden broer verkocht. Maar laten we bij het begin beginnen.

via Reddit

Advertisement

Pexels - Not the Actual Photo

De hoofdpersoon van ons verhaal verloor zijn 27-jarige broer door een ziekte: "We waren heel hecht en hadden veel gemeen. Hij speelde videogames en had allerlei dingen om te gamen, waaronder een stoel waarvan hij wilde dat ik die zou nemen nadat zijn overlijden”, legde hij uit. "Ik beschouw deze stoel als speciaal omdat het de favoriet van mijn broer was van al zijn spullen en het me elke keer als ik erin zit aan hem doet denken (ik speel niet meer), het brengt me dichter bij hem op een manier die ik niet kan uitleggen en geeft me zoveel troost," vervolgde de jonge man.

De stoel werd in de studio van het huis geplaatst, maar een paar dagen geleden ontdekte de man dat zijn vriendin, die zonder werk zit en klaagt dat ze niet meer naar de sportschool kan, de stoel online heeft verkocht om de volgende maand het abonnement te kunnen betalen: "Toen ik erachter kwam, schrok ik en reageerde zeer negatief", merkte hij op. "Ze vertelde me dat ze dringend geld nodig had en dat ze, nadat ze alles had verkocht, geen andere keuze had dan de stoel te verkopen. Ik herinnerde haar eraan van wie die stoel was, maar ze antwoordde dat ik al heel veel herinneringen aan mijn broer heb en dat ik niet moest doen alsof het het einde van de wereld was. Ze had het ook over haar eetstoornissen in het verleden en haar angst als het gaat om in vorm te blijven en beweerde dat ik het feit negeerde dat ze met moeilijkheden te maken had".

Flickr / Not the Actual Photo

"Ik schreeuwde naar haar, noemde haar onverschillig en egoïstisch, en vertelde haar dat ze mijn spullen nooit had mogen pakken en verkopen voor een lidmaatschap van een sportschool als ze thuis had kunnen trainen. Ze begon te huilen en liep toen weg om naar haar moeder te gaan die probeerde me te laten nadenken over mijn houding, maar ik antwoordde niet en ik heb mijn vriendin sindsdien niet meer gesproken." Daarom vroeg hij de community om advies over hoe hij dit moest aanpakken: "Ik voel me schuldig omdat ik nog nooit in mijn leven tegen haar heb geschreeuwd".

Het web is het volledig eens met de man en stelt dat de jonge vrouw volkomen egoïstisch handelde: "Ik denk dat je vriendin niet blij is dat het overlijden van je broer de aandacht van haar afleidt. Ik denk dat het meer gaat om de schijnwerpers op haar gericht dan te betalen voor een lidmaatschap van een sportschool. Dat maakt het nog meer sinister. Je moet serieus nadenken met wat voor soort iemand je trouwt”, merkte een gebruiker op. Wat vind jij?

Advertisement