Uitgeputte moeder schrijft een brief waarin ze haar man vraagt ​​haar te helpen met de kinderen

Janine image
door Janine

22 Oktober 2022

Uitgeputte moeder schrijft een brief waarin ze haar man vraagt ​​haar te helpen met de kinderen
Advertisement

Beslissen om een ​​kind op de wereld te zetten heeft zijn voor- en nadelen, het heeft geen zin om het te ontkennen. Naast de vreugde voor een nieuw leven dat wordt geboren en zal opgroeien, kan een kersverse ouder niet anders dan nadenken over de praktische en dagelijkse aspecten van de zorg voor een kleintje. Dan kan dat geluk soms plaatsmaken voor vermoeidheid, voor de angst om niet alles te kunnen doen en het mooie van het moment overschaduwen. Als je echter met z'n tweeën bent, en het niet slechts één van de ouders is die de klusjes met betrekking tot de pasgeborene op zich neemt, kan alles gemakkelijker worden.

Dit is precies wat de vrouw over wie we je willen vertellen, aan haar man probeerde over te brengen. Een moeder die, moe en uitgeput door slaapgebrek, heeft besloten haar probleem zwart op wit te zetten en het met haar man te delen.

via Good

Advertisement

TO THE MOM AT THE SCHOOL DROP OFF THIS MORNING Today I walked my son to his kindergarten class. It was cold and we were...

Pubblicato da Celeste Yvonne su Martedì 4 ottobre 2022

Celeste Yvonne is een schrijfster en moeder die beroemd werd door het publiceren van een brief die ze aan haar man schreef. In de talloze zinnen, wendt de vrouw zich tot haar partner en doet niets anders dan hem een ​signaal te sturen om hulp. Moeder van 2 kinderen, werkzaam en onvermoeibare huisvrouw, bereikte zo'n breekpunt dat ze besloot om wat meer steun te vragen.

"Hallo echtgenoot, ik heb meer hulp nodig - ze begint de brief - Gisteravond was erg zwaar: ik had slaap nodig, maar onze baby bleef huilen. Ik had hem aan jouw zorg toevertrouwd en toch hoorde ik dat hij niet kon stoppen, totdat je, zonder een woord tegen me te zeggen, besloot hem naar de slaapkamer te brengen, waar ik probeerde te rusten, je hem in de wieg legde en weg ging, en me opnieuw de eer liet om hem te troosten”.

Advertisement

A few weeks after my first child was born, I called my OB in desperation. “I don’t feel good,” I said. I’m not...

Pubblicato da Celeste Yvonne su Lunedì 15 agosto 2022

Een gebaar waarvoor de vrouw heeft besloten te spreken - of liever gezegd, in dit geval te schrijven, een actie waarin ze zich rustiger voelt - om het begin van een volledig gebrek aan communicatie tussen haar en haar partner te voorkomen. Ze sprak niet alleen over rust, in haar boodschap was er een algemeen verzoek om hulp, zelfs met betrekking tot de praktische dingen die overdag te doen waren. Het kind volgen zodra het wakker wordt, hem naar de badkamer begeleiden, hem klaarmaken en de nuttige dingen voor school bij elkaar zoeken: allemaal handelingen die in de meeste gevallen bijna een moederlijke "plicht" zijn.

"Als je me helpt, kan ik een moment voor mezelf nemen - schrijft Celeste - kan ik een kopje koffie drinken, de lunch voor iedereen op mijn gemak bereiden, ik heb in het weekend een paar uurtjes voor mezelf nodig om mijn leven weer in eigen hand te nemen en me nog mens te voelen. En dan - vervolgt ze - zou ik graag wat dankbaarheid van je willen. Kijk naar wat ik doe en bedank me af en toe, ik heb het nodig. Mijn roep om steun kan niet worden uitgesteld: als ik zo doorga, stort ik vroeg of laat in en wordt het een probleem voor ons allemaal".

My favorite moments in parenting were never the wine soaked half memories of what may or may not have happened at the...

Pubblicato da Celeste Yvonne su Giovedì 22 settembre 2022

Belangrijke woorden die de echtgenoot van de schrijver nog nooit heeft gelezen, maar die ze persoonlijk uitgebreid hebben besproken. Na deze uitbarsting namen de zaken een andere wending en ging alles goed. Maar toen haar gezin eenmaal gesetteld was, besloot Celeste andere mensen te helpen die zich in dezelfde situatie als zij bevinden. Ze deelde deze zinnen en legde ze uit.

Voor haar is praten, discussiëren, niet alles binnenhouden en om hulp vragen zonder bang te zijn als kwetsbaar gezien te worden, de enige weg. Alleen op deze manier kunnen relaties echt worden gered.

Celeste is het gelukt en is beschikbaar voor iedereen die ondersteuning of advies wil hebben of zijn hart wil luchten met betrekking tot wat hem het meest kwelt, vooral in het opvoedingsproces.

Advertisement