Ze wordt op een dag wakker en merkt dat de helft van haar gezicht verlamd is

Janine image
door Janine

23 Juni 2023

Ze wordt op een dag wakker en merkt dat de helft van haar gezicht verlamd is
Advertisement

Soms lijkt het vanzelfsprekend om te denken en te zeggen dat je een paar minuten voor jezelf wilt, om voor jezelf te zorgen en te regenereren, maar dat is helemaal niet het geval. In de dagelijkse drukte die ons verstikt en verteert, is het belangrijk om onze eigen ruimtes en momenten van ontspanning te hebben, anders lopen we het risico volledig te ontladen en zowel de geest als het lichaam te veel te belasten.

Denk je dat het niet mogelijk is? De meesten van ons zien zichzelf een beetje als superhelden die alles onder controle kunnen houden: werk, huis, gezin, relaties enzovoort, maar dat is helemaal niet waar. De hoofdpersoon van dit verhaal is hiervan het bewijs, evenals wat haar plotseling overkwam. We leggen het je uit.

via Daily Mail

Advertisement
detoxingwithdani/Instagram

detoxingwithdani/Instagram

Dit is Danielle Ferguson, een 29-jarige Californische voedingsdeskundige die een zeer nare ervaring heeft gehad. De vrouw was gedurende haar dag met meerdere dingen bezig, maar besefte niet dat ze te veel van zichzelf vroeg en op het punt stond in te storten. Verplichting op verplichting hebben haar nooit in staat gesteld om even te stoppen en de tijd te nemen om te ontspannen, zo erg zelfs dat het lichaam, nadat ze het maximum van haar kracht had bereikt, haar een bericht stuurde, wat niet bepaald aangenaam was.

Op een ochtend werd deze moeder wakker en ontdekte dat de helft van haar gezicht verlamd was. Een ongelooflijke schrik voor haar en haar familie, en ze besloot dan ook om onmiddellijk naar de eerste hulp te gaan. Ze had geen gevoel meer in haar gezicht en de jonge vrouw kon haar gezichtsspieren niet meer onder controle houden. De reden volgens de doktoren? Overmatige stress die had geleid tot verlamming.

Advertisement

"In die tijd gebeurden er veel dingen in mijn leven - vertelde ze - maar ik realiseerde me niet hoeveel ik overdreef. Het was normaal voor mij om duizend verplichtingen te hebben en nooit te stoppen, maar ik werd teruggefloten. Eerst dacht ik aan een verkoudheid – vervolgde ze – ik had wat symptomen, ik voelde mijn tong gevoelloos en ik had een flauwe glimlach, maar niets ernstigs. De volgende ochtend werd ik wakker en was mijn halve gezicht verlamd".

detoxingwithdani/Instagram

detoxingwithdani/Instagram

Een naar gevoel - en een nare situatie - die haar deed besluiten het roer om te gooien. Het kostte tijd om weer op het goede spoor te komen en er waren veel revalidatietherapieën voor dat deel van het gezicht nodig, daarom koos Danielle ervoor om van tijd tot tijd pauzes te nemen. Ze heeft bovendien besloten haar verhaal op sociale media te vertellen om mensen bewust te maken en hen te vertellen af ​​​​en toe te stoppen om soortgelijke gevolgen te voorkomen.

Zij deed het en we zijn er zeker van dat pauzes van de dagelijkse hectiek alleen maar goed kunnen zijn. Heb je ooit veranderingen in je lichaam of stemming opgemerkt na of tijdens periodes van hoge druk? Hoe ben je ermee omgegaan?

Advertisement