Na 23 jaar huur krijgt ze een onverwacht telefoontje: "Het huis is van jou!"

Janine image
door Janine

21 Oktober 2022

Na 23 jaar huur krijgt ze een onverwacht telefoontje: "Het huis is van jou!"
Advertisement

Een huis bezitten is de droom van veel mensen die het zich helaas niet kunnen veroorloven om er een te kopen en terug moeten vallen op het huren van een huis. Een thuis hebben betekent een basis hebben, een plek voor jezelf waar je je veilig en beschermd kunt voelen van de buitenwereld in de moeilijkste dagen, of een plek waar je andere mensen kunt uitnodigen en je vreugde en je ruimtes kunt delen. Een huis huren daarentegen betekent voor onbepaalde tijd blijven betalen voor iets dat nooit echt van jou zal zijn. De vrouwelijke hoofdpersoon van dit verhaal kreeg na 23 jaar huren een prachtige verrassing van de eigenaar van het huis.

via Youtube / A current affair

Advertisement
Youtube Screenshot

Youtube Screenshot

Jane Sayner, een 74-jarige vrouw, woonde 23 jaar in het huis van een zekere John Perrett, een plaatselijke apotheker. Om in dit huis te wonen, gelegen in St Albans, ten noordwesten van Melbourne, in Australië, betaalde de vrouw $200 per week. De prijs van haar huur is in de vele jaren dat ze daar woonde nooit veranderd en Sayner heeft Perrett altijd beschreven als een geweldige huisbaas, die zijn geld liever contant ontving, maar nooit meer wilde dan ze waren overeengekomen. Jane voelde zich meteen thuis en heeft zeker bijgedragen aan het gezelliger maken van het huis: toen ze voor het eerst binnenkwam, was er helemaal niets en zelfs de tuin was kaal. Maar dankzij haar groene vingers kon de vrouw zelfs dat stuk land, nu vol kleurrijke planten en bloemen, nieuw leven inblazen.

John Perrett, de bejaarde huiseigenaar, had zich ook gerealiseerd hoe dol Jane op het pand was - dat was gemakkelijk te begrijpen om hoe goed ze het huis verzorgde en hoe ze er tot in detail voor zorgde. Dus op een dag belde hij de vrouw en vertelde haar iets totaal onverwachts: hij zou haar voor altijd en zonder extra kosten het huis nalaten.

Advertisement
Wikimedia / Not the actual photo

Wikimedia / Not the actual photo

"Op een dag kreeg ik een telefoontje van hem, hij zei: “Ik wil dat je met mijn advocaat praat, hij is hier nu, je kunt hem je volledige naam geven, want ik laat je het hele huis na,” herinnerde Jane zich. De man, nu oud, had al enige tijd in een bejaardentehuis gewoond en toen hij zag hoeveel Jane om zijn eigendom gaf, besloot hij het aan haar te geven. Na al die jaren huren was het een beetje zoals het verzilveren van het huis en voor Jane was het een ongelooflijk cadeau: eindelijk kan ze van haar pensioen genieten. Veel later werd ontdekt dat die aardige en gulle apotheker, John Perrett, miljonair was geworden en nooit ophield anderen goed te doen. Zonder kinderen of naaste familieleden had hij het huis aan mevrouw Sayner en enkele miljoenen dollars aan een plaatselijk ziekenhuis geschonken.

Advertisement