"Het is de 4e baan die ik al na één dag opzeg: het leven is te kort om te doen wat ik niet leuk vind"

Janine

25 November 2022

Advertisement

We hebben allemaal, minstens één keer in ons leven, onze droombaan willen realiseren en het beroep willen uitoefenen dat we het leukst vinden. Er zijn er die er met veel geduld en wilskracht in zijn geslaagd en anderen helaas niet. De redenen kunnen talrijk zijn en allemaal verschillend van elkaar, inclusief, onnodig te ontkennen, de noodzaak om aan het einde van de maand het salaris mee naar huis te nemen en dus om zichzelf te onderhouden.

Voor de jonge vrouw waarover we je willen vertellen, lijkt dit geen groot probleem te zijn, waar ze het meest om geeft is haar tevredenheid en niet zich "uit te putten" in een baan die ze niet leuk vindt.

via @hanelizabetx/Tik Tok

Advertisement

@hanelizabetx/Tik Tok

Han, dit is de naam waarmee de vrouw zich presenteert op sociale netwerken, heeft een video geplaatst waarin ze vertelt over haar relatie met de wereld van het werk. De jonge vrouw beweert in de beelden dat ze net haar huidige baan heeft opgezegd, slechts één dag nadat ze was begonnen. "Het is niet de eerste keer dat ik het heb gedaan - beweert ze - Het is de vierde keer dat ik een baan heb gevonden, ben aangenomen en na de eerste dag ermee besloot te stoppen. Het leven is te kort om te doen waar we niet van houden - vertelde Han - Als je niet van je werk houdt, stop er dan mee".

De clip, die een groot aantal views heeft verzameld, werd deels bekritiseerd. Sommige mensen zijn het eens met haar levensfilosofie, dus ze zijn blij dat ze iemand hebben gevonden die denkt zoals zij, en besluiten een situatie achter zich te laten waarin ze zich niet op hun gemak voelen.

@hanelizabetx/Tik Tok

Aan de andere kant zijn er echter mensen die er geen goed woord voor over hebben. "Helaas moeten de rekeningen worden betaald en heeft niet iedereen de mogelijkheid om deze keuze te maken" - merkte een gebruiker op, gevolgd door vele anderen die het hiermee eens waren en die de onmogelijkheid onderstreepten om na slechts een paar uur te begrijpen of het werk goed of slecht is, of het gepast was, of de collega's vriendelijk waren en alle andere aspecten die erbij horen.

Blijkbaar is Han echter overtuigd van wat ze zei en zal ze misschien ook in de toekomst niet nalaten om ontslag te nemen. Vroeg of laat komt de juiste baan en heb je het gevoel dat je je dimensie hebt gevonden.

Wat denk jij ervan? Heb je ooit een soortgelijke keuze gemaakt of denk je alleen aan het inkomen en laat je je droom terzijde?

Advertisement