Onbekende betaalt voor het ontbijt van een jonge moeder: een bedankje dat ze een praatje met haar heeft gemaakt

Janine image
door Janine

21 Februari 2023

Onbekende betaalt voor het ontbijt van een jonge moeder: een bedankje dat ze een praatje met haar heeft gemaakt
Advertisement

Ouder zijn is even uitdagend als lonend, maar alleenstaande ouder zijn is een nog moeilijkere taak. Er zijn dagen dat alle mama's en papa's de handdoek in de ring willen gooien omdat ze niet kunnen voldoen aan de constante eisen van hun kinderen, om nog maar te zwijgen van de onvermijdelijke obstakels die het leven hen opwerpt.

Een jonge moeder had zo’n moeilijke dag toen een onbekende haar eraan herinnerde waarom ze niet opgaf en haar aanmoedigde om elke dag trots door te gaan in het belang van haar kinderen.

via Littlethings

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

"Mijn dochter en ik gingen vanmorgen ontbijten en nadat we waren gaan zitten, bleef een vrouw alleen aan de tafel naast ons ons aankijken en glimlachen. Toen het eten arriveerde, begon ik Hayley's pannenkoeken te snijden toen de vrouw naar haar toe kwam en zei: "Je hebt de beste moeder van de wereld. Vergeet nooit hoe geweldig ze is”. Toen vertelde ze me dat ze een dochter heeft die nu 49 is en in Baltimore woont", zei de jonge moeder.

De vrouw vertelde hen dat haar naam Mary was en tijdens de maaltijd wisselde ze een paar woorden met het kleine meisje en haar moeder, maar ze leek vooral de relatie tussen hen te observeren en te glimlachen. "Toen we het eten gingen betalen, was Mary al weg, maar ons wachtte het nieuws dat ze voor ons ontbijt had betaald en een lief briefje bij de kassabon had achtergelaten, waarin ze ons bedankte voor het delen van onze moeder- en dochterdag”, ging ze door.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Het vriendelijke gebaar van mevrouw Mary leek misschien onbeduidend, maar het gaf de jonge moeder de glimlach en de kracht om door te gaan. "Mary weet niet dat ik een alleenstaande moeder van twee kinderen ben. Ze weet niet hoe moeilijk deze week voor mij is geweest. Ze kent mijn zorgen en onzekerheden niet en hoe ik bid dat ik me niet zo alleen voel. Vandaag hoorde Mary mijn stille schreeuw om hulp en ze was in staat om onze engel te zijn, om ons eraan te herinneren hoe geliefd we zijn. Dus bedankt, Mary. Je hebt een verschil gemaakt in mijn leven met je vriendelijkheid”, zei ze.

We kunnen het er alleen maar mee eens zijn, want het zijn mensen zoals Mary die ons hart met vreugde vullen en ons vertrouwen in anderen herstellen.

Advertisement