Moeder geeft haar baby borstvoeding terwijl ze in het restaurant is: de eigenaar berispt haar, maar ze snoert hem de mond

Janine image
door Janine

13 Februari 2023

Moeder geeft haar baby borstvoeding terwijl ze in het restaurant is: de eigenaar berispt haar, maar ze snoert hem de mond
Advertisement

Borstvoeding geven aan je baby is een heel natuurlijke handeling, maar toch zijn er nog steeds veel mensen die dat niet vinden en zich schamen om getuige te zijn van zo'n tafereel. Deze houding is waarschijnlijk het gevolg van de strenge regels uit het verleden die het gebaar in het openbaar als "ongepast" beschouwden.

Een uitgeputte jonge moeder aan het begin van deze reis ontdekte het, maar ze had haar antwoord al klaar toen ze door het personeel van een restaurant werd "berispt" omdat ze haar baby borstvoeding gaf terwijl ze aan tafel op de gerechten wachtte.

via Mirror

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Elizabeth Herzog, een jonge moeder uit Iowa, Verenigde Staten, gaf borstvoeding aan haar 5 maanden oude dochter Georgia, die na 32 weken te vroeg werd geboren en slechts 1,6 kg woog. De nieuwe moeder legde uit dat ze liever geen deken gebruikt tijdens het geven van borstvoeding, omdat de kleine Georgia nog vrij kwetsbaar is en haar eerstgeborene is, ze is nog een onervaren moeder, dus ze wil ervoor zorgen dat ze haar dochter correct voedt en haar gezicht goed kan zien: "Het lijkt me geen schandalig gebaar en ik kijk liever wat er gebeurt terwijl ik borstvoeding geef om me rustiger te voelen".

De restaurantmanager benaderde haar echter om haar te berispen met een opmerking. De man klopte op haar schouder en vroeg of ze “zich een beetje kon bedekken”. Elizabeth legde uit dat ze zich “vernederd en gekleineerd" voelde, dus besloot ze haar spullen te pakken en het restaurant te verlaten. Eerst benaderde ze echter de restaurantmanager om een ​​paar woorden met hem te wisselen.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

De jonge moeder legde haar situatie uit en liet uiteindelijk de manager van het restaurant weten dat ze volledig voldoet aan de wet van Iowa, waarin staat dat "een vrouw haar kind borstvoeding mag geven op elke openbare plaats waar de aanwezigheid van de vrouw is toegestaan”. Ten slotte vertelde ze de lokale kranten over de episode en drong ze er bij de man en alle restaurants op aan om zich te houden aan de regels van hun staat en om moeders op hun gemak te stellen tijdens het geven van borstvoeding.

Een woordvoerder van het restaurant zei: "Het was niet de bedoeling van het restaurantmanagement om de gast het recht op borstvoeding te ontzeggen of om de nieuwe moeder of onze andere gasten zich ongemakkelijk, beschaamd of niet gewaardeerd te laten voelen." Toch lijkt het erop dat het resultaat precies dat was.

Wat denk jij ervan?

Advertisement