Ze vult het huis met kerstkabouters en geeft ongeveer £500 uit: ‘”Ik ben er gek op, wat kan het voor kwaad?”

Janine

23 December 2022

Ze vult het huis met kerstkabouters en geeft ongeveer £500 uit: ‘”Ik ben er gek op, wat kan het voor kwaad?”
Advertisement

Wie houdt er niet van kerstversiering? Om eerlijk te zijn, zijn er veel mensen die een hekel hebben aan de glitter en het ongebreidelde consumentisme van de feestdagen en besluiten een uitgesproken niet-kersthouding te tonen, maar er zijn veel anderen die in plaats daarvan letterlijk niet kunnen wachten om hun huis te versieren. Dit is het geval met de hoofdpersoon van dit verhaal, een "fanaat" van Kerstmis of, beter gezegd, van kerstkabouters: naar eigen zeggen hebben haar kerstversieringen haar ongeveer £500 gekost! Het begon allemaal in 2019, toen de vrouw de schattige stoffen kabouters begon te verzamelen...

via Facebook / Susan Lowden / Get your Gonk on!

Advertisement
Facebook / Susan Lowden

Facebook / Susan Lowden

Susan Lowden houdt van kerstkabouters en als je haar huis binnenkomt, valt het meteen op: haar verzameling van 135 poppen in verschillende maten, vormen en kleuren beslaat de woonkamer, de trap, de slaapkamer en zelfs de badkamer. Voor degenen die van dit type pop houden, gebaseerd op de Scandinavische versie van de kerstman, oftewel kabouters met lange borstelige baarden en gebreide mutsen, zullen Susan's huis een waar kerstparadijs vinden. Over het algemeen zijn kerstversieringen speciaal ontworpen om te ontspannen en anderen blij te maken; hoe vaak heb je gelezen over wetenschappelijke studies die de vredige kracht hebben aangetoond van het versieren van het huis, zelfs enkele dagen voor Kerstmis?

Voor Susan is het een beetje hetzelfde met de kabouters: "Je kunt hun gezichten niet zien, ze kijken niet naar je. Het zijn vredige kleine dingen", zei ze over haar "kaboutervrienden".

Advertisement
Facebook / Susan Lowden

Facebook / Susan Lowden

Susan begon de miniversies van deze kabouters te kopen, aanvankelijk altijd per paar, en bleef haar verzameling in de loop der jaren uitbreiden. Het is moeilijk voor haar om de verleiding te weerstaan ​​om er een te kopen als de gelegenheid zich voordoet, maar gezien de groeiende collectie weet ze dat ze zich moet inhouden. Terwijl ze vroeger elke soort kocht, is ze tegenwoordig "kieskeuriger" en probeert ze alleen die kleuren te kiezen die overeenkomen met de kleuren van alle anderen, dus rood, wit en grijs.

Voor degenen die het zich afvragen, verduidelijkte Susan de kwestie meteen: "Ze komen alleen met Kerstmis tevoorschijn. Ze blijven de rest van het jaar op zolder en in de logeerkamer."

Facebook / Susan Lowden

Facebook / Susan Lowden

Vroeger gaf ze ze allemaal een naam, maar nu heeft ze besloten om met deze praktijk te stoppen omdat het er te veel zijn. Onder de velen is er echter een genaamd Chris, van keramiek, die in de keuken zit, en waar Susan bijzonder aan gehecht is.

“Ik ben alleen met mijn man Graeme, 58, dus we moeten de ruimte vullen", zei Susan, eraan toevoegend: "Ik hou van kabouters. Ze maken me gelukkig en ze doen niemand kwaad."

Hou jij van dit soort kerstdecoratie? Laat het ons weten in de reacties!

Advertisement