Ze geeft de tablet aan haar 6-jarige zoon en laat hem alleen: hij geeft ruim 16.000 dollar uit aan games

Janine

25 December 2022

Ze geeft de tablet aan haar 6-jarige zoon en laat hem alleen: hij geeft ruim 16.000 dollar uit aan games
Advertisement

Kinderen hebben altijd aandacht nodig, dat weten we maar al te goed. Elke ouder probeert er alles aan te doen om het hem aan niets te laten ontbreken, maar in sommige gevallen is dat helemaal niet gemakkelijk. Naast een of meer kinderen moet een volwassene ook nadenken over werk, huis, relaties en het is niet gezegd dat hij alles onder controle zal kunnen houden. Er zijn namelijk situaties waarin men probeert te delegeren of een tijdelijke truc te vinden.

Wat de moeder dacht te doen stond centraal in dit verhaal, jammer dat haar afleiding door haar werk haar duur kwam te staan.

via Good Morning America

Advertisement
Intel Free Press/ Wikimedia - Not the actual photo

Intel Free Press/ Wikimedia - Not the actual photo

Jessica Johnson is een moeder die oorspronkelijk uit Wilton, Connecticut komt, en die de hoofdpersoon was van een onaangenaam verhaal waarin ze betrokken was met haar zoon. De zesjarige George was elke middag thuis bij zijn ouders, maar zijn vader en moeder hadden geen tijd om met hem te spelen. Beiden waren aan het werk en konden niet van elkaars werkplekken af, daarom lieten ze de kleine met de tablet spelen. Dat hadden ze beter niet kunnen doen.

Zonder het te beseffen, begon haar zoon met zijn favoriete spel te spelen en vergunningen te kopen om toegang te krijgen tot de volgende niveaus en verder te komen in het verhaal. Dit ging een tijdje zo door, totdat haar moeder besefte dat haar heel veel in rekening werd gebracht. In totaal had George maar liefst $16.293,10 uitgegeven in de Apple Store. De vrouw kon zich niet voorstellen dat haar kind dit allemaal gedaan had, dus nam ze contact op met de bank voor informatie.

Aanvankelijk dacht ze dat het om oplichting ging, maar na onderzoek realiseerde ze zich dat de aankopen waren gedaan via de tablet-applicatie die aan haar bankrekening was gekoppeld. Na verschillende telefoontjes om de situatie uit te leggen en om terugbetaling te vragen, slaagde Jessica erin om ongeveer $10.000 terug te krijgen. Niet zoveel als haar zoontje had uitgegeven, maar zeker beter dan niets.

Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Wat ze vervolgens dacht te doen, was haar ervaring op Facebook te delen om andere ouders te “waarschuwen”. "Ik ben een moeder en ik weet hoe belangrijk het is om bepaalde situaties te kennen - zei ze - ik denk dat het essentieel is dat andere ouders zich ook bewust zijn van deze mogelijkheid. Mijn man en ik werkten vanuit huis en deden er alles aan om onze kinderen bezig te houden, soms helaas ook met de technologie. Jammer dat dit in ons nadeel is uitgevallen". Een les niet alleen voor deze twee ouders, maar voor elke andere volwassene die de verantwoordelijkheid draagt ​​voor de kleintjes.

Heb je jezelf ooit in een onaangename situatie als deze bevonden?

Advertisement