Dakloze vraagt ​​haar om de restjes van het avondeten: de vrouw biedt haar een volledige maaltijd aan en omhelst haar stevig

Janine

02 Januari 2023

Dakloze vraagt ​​haar om de restjes van het avondeten: de vrouw biedt haar een volledige maaltijd aan en omhelst haar stevig
Advertisement

Het gebeurt vaak, vooral als je in de buurt van grote steden bent, dat je daklozen tegenkomt die op straathoeken om liefdadigheid vragen om iets te eten te krijgen. Minder vaak komt het echter voor dat deze moedig genoeg zijn om een ​​restaurant binnen te gaan en om wat restjes te vragen om niet met een lege maag achter te blijven. In dit geval zijn klanten niet altijd bereid om naar de ongelukkige mensen te luisteren en vaak zijn ze zelfs geïrriteerd.

Dit werd opgemerkt door de vrouw waarover we je willen vertellen, die echter besliste om op een werkelijk voorbeeldige manier te reageren op de roep om hulp van een dakloze.

via Carmen Mendez/Facebook

Advertisement

I debated posting this picture but considering that today many of us are gonna be thankful for what we have and are...

Pubblicato da Carmen Mendez su Giovedì 26 novembre 2015

Carmen Mendez is een jonge vrouw die in Anaheim, in Californië woont en die het hele internet deed ontroeren omdat ze het verhaal had verteld waarin zij de hoofdrol speelde. In een lange post op Facebook vertelde ze over een gewone avond doorgebracht in een restaurant met haar vriend, waar ze een zeer ongelukkig persoon ontmoetten.

"We zaten aan tafel op onze bestelling te wachten, toen ik een vrouw langs de tafels zag lopen op zoek naar wat restjes - schreef ze - Iedereen draaide zich om en stuurde haar geïrriteerd weg, zonder haar iets te geven. Ik werk al jaren met daklozen en ze hebben nooit problemen voor me veroorzaakt, ik begrijp echt niet hoe mensen zo sceptisch over hen kunnen zijn - vervolgde ze - ik vertelde mijn partner dat als ze me zou benaderen, ik haar zeker iets zou geven". Jammer dat de dakloze vrouw na een eerste moment nooit meer werd gezien.

Terwijl Carmen en Fred, haar vriend, op het punt stonden het restaurant te verlaten, hoorde ze een vrouwenstem haar roepen: het was de ongelukkige vrouw. Net als de anderen vroeg ze haar om iets te eten en Carmen aarzelde niet om haar te geven wat er nog over was van haar avondeten.

"Ik gaf haar wat ik nog op het bord had liggen, maar ik voelde dat er iets mis was, ik voelde me vreemd - verklaarde de jonge vrouw - Ze verdiende veel meer, dus bood ik haar eten aan. Een lekkere warme maaltijd was wat ze nodig had. Ik vroeg het restaurantpersoneel om haar niet weg te sturen, maar ik zag de mensen naast me boos naar me kijken.Toen ik haar vervolgens zei te blijven omdat ze het eten voor haar aan het bereiden waren, lichtte haar blik op en waren haar ogen vol dankbaarheid. Ik heb nog nooit zo'n sensatie ervaren".

Daarna omhelsden de twee vrouwen elkaar en de situatie was buitengewoon ontroerend voor hen beiden. Samen huilden ze en, misschien voor het eerst, voelde de dakloze vrouw dat iemand om haar gaf. "Het is een moment dat ik nooit zal vergeten en ik hoop dat veel meer mensen begrijpen dat je vaak niet dakloos bent door een keuze, maar door een reeks dingen die niet goed zijn gegaan in je leven."

Een voorbeeld, een toespraak en een getuigenis waarvan we hopen dat ze de harten van veel mensen zullen openen en ons zullen doen begrijpen hoe belangrijk altruïsme in de wereld is.

Advertisement