Hij nam 15 jaar lang elke dag foto's van zichzelf - het resultaat is een ongelooflijke video van zijn groei

Janine image
door Janine

02 Februari 2023

Hij nam 15 jaar lang elke dag foto's van zichzelf - het resultaat is een ongelooflijke video van zijn groei
Advertisement

Groeien is onvermijdelijk en alle veranderingen die daarmee gepaard gaan, kunnen niet worden gecontroleerd. Er zijn mensen die er in de loop van de tijd in slagen hun bijzondere eigenschappen te behouden en anderen die hun kenmerken op een zeer zichtbare manier veranderen. Hoe mooi zou het zijn om dag na dag, jaar na jaar getuige te kunnen zijn van je eigen verandering, in volgorde? Een prachtig idee dat moeilijk, zo niet onmogelijk lijkt om te implementeren, maar toch zijn er mensen die het hebben gedaan.

De hoofdrolspeler van dit verhaal voerde bijvoorbeeld 15 jaar lang een project uit en behaalde een verbluffend resultaat.

via Jordan Wilson/Youtube

Advertisement
Jordan Wilson/Youtube screenshot

Jordan Wilson/Youtube screenshot

Jordan Wilson is een 28-jarige man die zichzelf in het centrum heeft geplaatst van een interessant en ongewoon experiment. Toen hij nog maar 13 jaar en 5 maanden oud was, bedacht hij om elke dag een foto van zichzelf te maken, zodat hij de dagelijkse veranderingen "onder controle" kon houden. Van een spel veranderde dit vervolgens in iets serieuzers, totdat het een onderneming werd die 15 jaar duurde.

De foto's die de toenmalige tiener dagelijks maakte, werden geleidelijk bij elkaar gevoegd tot een video die de langzame en geleidelijke veranderingen als gevolg van het ouder worden laat zien. De video, gedeeld met gebruikers op Reddit, wekte veel nieuwsgierigheid en toont de groei van de jongen vanaf Kerstmis 2007 tot dezelfde dag in 2022.

Advertisement
Jordan Wilson/Youtube screenshot

Jordan Wilson/Youtube screenshot

Het kon Jordan niet schelen waar hij was: thuis, op vakantie of waar dan ook, zijn taak was om elke dag een foto van zichzelf te maken, met dezelfde achtergrond, dezelfde positie en neutrale uitdrukking. Een echt experiment dat interessant bleek te zijn en hij is niet de enige die het heeft geprobeerd. Velen zeiden dat ze in de verleiding kwamen door het idee, maar te "lui" waren om het in praktijk te brengen.

"Ik heb jarenlang met verschillende programma's gespeeld om beelden samen te stellen" - zei hij, maar we moeten toegeven dat het resultaat optimaal is. Om veranderingen in de beeldkwaliteit te voorkomen, gebruikte de man altijd dezelfde camera en toen de eerste kapot ging, kocht hij een identieke camera om de reeks consistent te houden.

Jordan Wilson/Youtube screenshot

Jordan Wilson/Youtube screenshot

Toen hem werd gevraagd of hij van plan was om te stoppen, antwoordde Jordan: "Waarom zou ik het nu doen nu ik zover ben gekomen." Juiste observatie, gezien zijn vasthoudendheid die bij velen is opgemerkt en geprezen. En hopelijk zien we over een paar jaar nog een video waarin hij ons de voortgang van zichzelf laat zien.

Een bijzonder initiatief, vind je niet? Om de video in zijn geheel te zien, klik hier. Veel kijkplezier!

Advertisement