Hij tovert een oude graansilo om tot een "kleine" woning met alle comfort

Janine image
door Janine

06 Februari 2023

Hij tovert een oude graansilo om tot een "kleine" woning met alle comfort
Advertisement

Iedereen heeft recht op een woning, maar de huur- en verkoopkosten lijken elke dag te verdrievoudigen, waardoor de aankoop van een woning voor jong en oud bijna een luchtspiegeling is. Er zijn verschillende oplossingen waar we een beroep op doen en vele zijn ook fantasierijk: steeds meer mensen beginnen na te denken over opties zoals wonen op een boot of het kopen van een "tiny house", oftewel een miniatuurhuisje voorzien van alle essentiële gemakken, maar zeker minder duurder dan een stadsappartement. Het huis dat we je vandaag willen laten zien, is slechts een van deze oplossingen, maar nog meer bijzonder: iemand had het briljante idee om een ​​graansilo om te toveren tot een prachtige, in sommige opzichten zelfs luxueuze wooneenheid. Laten we eens kijken hoe.

via Youtube / Levi Kelly

Advertisement
Youtube Screenshot

Youtube Screenshot

Dit ongelooflijke project lijkt misschien meer een stijlvolle activiteit dan een echte voordelige oplossing, maar we zijn er hoe dan ook zeker van dat je er ademloos van zult genieten. Het is een ambitieus project dat de transformatie heeft ondergaan van een eenvoudige graansilo tot een adembenemend huis dat, hoewel het slechts enkele kamers heeft, is voorzien van alle meest luxueuze en designaccessoires die men zich kan voorstellen. In een video die door het kanaal van Levi Kelly op Youtube is geplaatst, is het mogelijk om deel te nemen aan een virtuele rondleiding door het huis.

Advertisement
Youtube Screenshot

Youtube Screenshot

Als je het huis binnenkomt, in de silo dus, bevind je je meteen in een woonkamer met "kitchenette", zeer goed ingericht. De ruimte is duidelijk rond en hoewel het niet enorm is, is de opstelling van alle elementen perfect: er is een ruimte met de koelkast en het keukenmeubilair, inclusief de elektrische oven, de gootsteen en de oven, en een ruimte gewijd aan recreatie, met een leren bankje en een tv aan de muur. Bovendien is de silo zo hoog dat het de perceptie van de werkelijk beschikbare ruimte bijna lijkt te vergroten, waardoor het groter lijkt dan het in werkelijkheid is. Alle andere kamers, oftewel de badkamer en de slaapkamer, hebben toegangsdeuren vanuit deze natuurlijke omgeving.

Youtube Screenshot

Youtube Screenshot

De slaapkamer is essentieel en in zachte kleuren, hoewel de buitenste muur zwart is. Er zijn twee nachtkastjes, een bed, een tv-scherm dat aan de muur hangt en een kapstok, waar je wat kleding aan kunt hangen. De badkamer daarentegen is, ondanks dat het een "tiny house" is, echt gigantisch! Zien is geloven!

Youtube Screenshot

Youtube Screenshot

De woning lijkt hiermee af, ware het niet de heerlijke buitenruimte en de opstelling van enkele elementen aan de achterzijde van de woning.

Aan de achterkant is er namelijk alle ruimte om een ​​middag in volledige ontspanning door te brengen: op het terras zijn er hangmatten, fauteuils en een hydromassagebad dat plaats biedt aan maximaal 7 personen! Natuurlijk mag een ruimte voor de barbecue niet ontbreken waar je gezellig samen kunt zijn.

Youtube Screenshot

Youtube Screenshot

Al met al een "klein" huis met een grote visuele impact. En dan mag de context waarin het zich bevindt niet worden onderschat: omgeven door groen en ver van elke "lastige buurman". Zou je er ooit voor kiezen om in zo'n huis te wonen?

Advertisement