Ze krijgt haar eerste kind op 40-jarige en haar tweede op 45-jarige leeftijd: "Het is niet gemakkelijk, maar als ik naar ze kijk voel ik me gelukkig"

Janine image
door Janine

25 Januari 2023

Ze krijgt haar eerste kind op 40-jarige en haar tweede op 45-jarige leeftijd: "Het is niet gemakkelijk, maar als ik naar ze kijk voel ik me gelukkig"
Advertisement

De meeste mensen besluiten, wanneer ze de ideale partner ontmoeten, om een ​​gezin te stichten en een kind te krijgen. Dit gebeurt echter niet altijd meteen en soms komen we op een leeftijd die als biologisch geavanceerd kan worden beschouwd. Maar is dat echt zo?

De ontdekkingen en innovaties op medisch gebied hebben ons jaar na jaar laten wennen aan de vele mogelijkheden om op elke leeftijd een kind te krijgen, dus moeten we niet wanhopen als we er pas na de leeftijd van 40 jaar aan denken. Een voorbeeld in die zin is de ervaring van de hoofdpersoon van dit verhaal, die na deze leeftijd twee kinderen kreeg.

via Huffpost

Advertisement

Jessica Delfino is een journaliste, komiek en muzikante die haar verhaal wilde vertellen om veel vrouwen aan te moedigen die het idee om moeder te worden opzij te zetten vanwege leeftijdsgerelateerde factoren. We horen vaak dat om een ​​kind ter wereld te brengen, het altijd beter is om erover na te denken als je jonger bent, om geen complicaties of problemen van welke aard dan ook tegen te komen. Dit is echter enigszins subjectief en als je de leeftijd van 40 hebt bereikt, is het niet gezegd dat je "geen tijd meer hebt".

"Ik kreeg mijn eerste kind toen ik 40 was - zei de vrouw - Het was geen vrijwillige keuze, ik ontmoette mijn partner gewoon pas toen ik 31 was en we gaven elkaar de tijd om elkaar te leren kennen en ook om wat emotionele en financiële stabiliteit te hebben voordat we het gezin uitbreidden".

Na de geboorte van de baby had deze nieuwe moeder een paar momenten van zwakte, maar toen kwam ze terug en koos ze samen met haar partner ook voor een tweede kind.

Advertisement

"Ik heb verschillende controles gedaan voordat ik het probeerde - zo verklaarde ze - Sommige artsen raadden in-vitrofertilisatie aan, maar ik wilde het op natuurlijke wijze proberen. We hebben veel testen gedaan en pas na 3 jaar, toen ik 45 was, werd ik weer zwanger. Ik was dolblij - vervolgde ze - maar tegelijkertijd voelde ik me onzeker. Ik wist niet of het goed zou gaan of niet, of er een probleem zou ontstaan ​​en het was niet gemakkelijk".

Gelukkig is de zwangerschap echter heel goed verlopen en heeft Jessica op 46-jarige leeftijd twee prachtige kinderen. Praten over haar ervaring was een manier om moed en hoop te geven aan vrouwen die zich onbekwaam voelen alleen omdat ze ouder zijn dan 40. Terwijl ze probeerde uit te zoeken of ze in die richting verder moest gaan of niet, las ze altijd over erg verdrietige mensen die het op hadden gegeven, of zelfs die werden bekritiseerd omdat ze “te laat” waren.

Maar wie zegt wanneer dit daadwerkelijk het geval is? Natuurlijk is het noodzakelijk om controles uit te voeren, een specialist te raadplegen en samen te begrijpen of dit het geval is of niet, maar het a priori doel opgeven is nooit de beste keuze. Ben je het hiermee eens, of niet?

Source:

 

 
Advertisement