Steeds meer vrouwen vieren feest op de dag van de scheiding: “we vieren een nieuw begin”

Janine image
door Janine

13 Maart 2023

Steeds meer vrouwen vieren feest op de dag van de scheiding: “we vieren een nieuw begin”
Advertisement

Het einde van een huwelijk is zeker geen blije gebeurtenis: bij een scheiding - zeker na vele jaren - voelt men oneindig veel negatieve emoties zoals wrok, boosheid, maar ook wroeging en schuldgevoel. Zekerheden en alle toekomstige projecten storten ineen en het is gemakkelijk om “in onbekende wateren te varen” zonder iemands identiteit en levensvooruitzichten te kunnen bepalen.

Dit is de reden waarom steeds meer vrouwen de echtscheidingsuitspraak "vieren" op sociale media, aangezien dat certificaat het einde van een zeer moeilijk pad en het begin van een nieuw leven symboliseert.

via Uol

Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Twee jonge vrouwen hebben deze nieuwe “mode” gelanceerd, kort geleden gescheiden. Samara Nunes is 26 jaar en trouwde op 21-jarige leeftijd: "Ik begreep dat mijn keuze overhaast was: mijn dromen werden opzij geschoven en ik voelde me niet veilig. Hij bedroog me meerdere keren en ik probeerde hem te vergeven, maar ik zag de man die ik wilde niet meer", vertrouwde ze toe. Dus na 4 jaar huwelijk besloot ze te scheiden.

Aanvankelijk accepteerde haar nu ex-man de scheiding niet graag: "Het einde van onze relatie was buitengewoon turbulent. Ik vind het moeilijk om de goede tijden te herinneren, aangezien de negatieve fasen duidelijker zijn geworden", legt Samara uit, eraan toevoegend dat het voor haar ook niet gemakkelijk was: "De dag dat ik de documenten ondertekende was ingewikkeld. Ik heb veel gehuild, maar ik besefte dat hoewel ik veel van mijn ex-man hield, ik meer van mezelf had moeten houden, sterk moest zijn en bij mijn beslissing blijven”, zei ze. Daarom besloot ze, toen ze de echtscheidingsakte zag, het te vieren, net zoals een andere vrouw voor haar had gedaan.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

De eerste video die de trend op sociale media lanceerde, is van Bruna Bassi: de 28-jarige vrouw zei dat ze trouwde toen ze nog maar 17 was. Haar huwelijk duurde 10 jaar, maar het constante bedrog en het gebrek aan respect van haar ex, zorgde ervoor dat hun verbintenis brak. "Hij was mijn eerste vriendje, ik ging met hem uit sinds ik 14 was. Omdat het mijn eerste en enige ervaring op sentimenteel gebied was, accepteerde ik om niet erg leuke situaties te doorstaan. Toen mijn ontevredenheid een hoogtepunt bereikte, koos ik ervoor om uit elkaar te gaan", vertelde ze.

Het scheidingsproces is geen makkelijke weg geweest, aangezien er veel ruzies zijn geweest. Maar toen ze eenmaal gescheiden waren, onderhielden de twee een civiele omgang: "toen we de documenten ondertekenden, was ik er zeker van dat het een van de gelukkigste dagen van ons leven was", verklaarde Bruna die, in haar enthousiasme meegesleurd, een filmpje liet zien al zijn vreugde.

Wat denk jij ervan? Zou het een goed idee kunnen zijn om een ​​nieuw begin te "vieren"?

Advertisement