Ze besluiten hun huwelijk te vieren zonder de aanwezigheid van kinderen: de familie is verdeeld

Janine image
door Janine

19 Februari 2023

Ze besluiten hun huwelijk te vieren zonder de aanwezigheid van kinderen: de familie is verdeeld
Advertisement

Er wordt veel gediscussieerd over de wel of niet welkome aanwezigheid van kinderen in sommige openbare gelegenheden zoals restaurants of hotels, maar ook bij sommige belangrijke evenementen zoals bijvoorbeeld een bruiloft. De belangrijkste reden is natuurlijk het lawaai dat een groot aantal kinderen kan veroorzaken op zo'n belangrijke dag voor het pasgetrouwde stel. De hoofdrolspelers van dit verhaal hebben in feite de moeilijke beslissing genomen om vrienden en familieleden te vragen hun kinderen thuis te laten. Dit is de wil van het bruidspaar en moet daarom worden gerespecteerd, maar deze keuze heeft nogal wat controverses veroorzaakt en heeft zelfs geleid tot breuken binnen hun families.

via Newsweek

Advertisement

Jenny Marin en haar nu echtgenoot, José Salcedo, stapten in 2022 in het huwelijksbootje na meer dan twee jaar bezig te zijn geweest met het plannen van de perfecte bruiloft. De "perfecte" bruiloft bestaat natuurlijk niet, maar mensen doen hun best om de gebeurtenis zo goed mogelijk te laten verlopen. En juist daarom besloot het paar de kleintjes van het evenement te weren: geen kinderen op hun bruiloft.

"We wilden dat dit een avond zou zijn waar iedereen plezier kon hebben en feest kon vieren zonder zich zorgen te hoeven maken over verantwoordelijkheden", zei de bruid in een poging om zo'n controversiële keuze uit te leggen. In feite liet de kritiek van familieleden met kinderen niet lang op zich wachten. Hun keuze was vanaf het begin gepland, aangezien beiden hadden berekend dat als ze ook de kinderen hadden uitgenodigd, het er in totaal ongeveer 20 zouden zijn geweest. Marin was echter niet enthousiast over het idee om 20 mogelijke onvoorziene gebeurtenissen op haar perfecte dag te hebben, hoewel ze zich bewust was van de moeilijkheid om deze beslissing te communiceren: "Het was niet gemakkelijk om deze beslissing te nemen, omdat het door iedereen wordt afgekeurd of als onbeleefd wordt beschouwd. Binnen onze Latino-cultuur staan ​​we bekend om de grote familiebijeenkomsten en het verwelkomen van iedereen", legde de bruid uit.

Advertisement

Sommige leden van hun familie waren dan ook erg geïrriteerd door deze keuze, zo erg zelfs dat ze besloten de relaties en communicatie met het bruidspaar te verbreken:

"Ik heb familieleden die door deze beslissing niet meer met me praten. Ik beschouwde ze als zeer belangrijke mensen in mijn leven en zag ze vrij vaak omdat mijn familie graag familiebijeenkomsten houdt. Ik had zeker niet verwacht dat ze me zo zouden afstoten, het was teleurstellend."

Hoewel het evenement al heeft plaatsgevonden, blijft hun familie na enkele maanden nog praten en discussiëren over deze controversiële keuze. Vind je dit een goede reden om afstand te nemen van je familie?

Advertisement