Een vrouw ontmoet een dakloze man en transformeert zijn leven met een simpele daad van vriendelijkheid

Janine image
door Janine

21 Maart 2023

Een vrouw ontmoet een dakloze man en transformeert zijn leven met een simpele daad van vriendelijkheid
Advertisement

Het leven volgt nooit het pad dat we proberen te plannen en het is gemakkelijk om na talloze moeilijkheden in de afgrond te vallen, maar een gebaar van altruïsme is genoeg om het lot van een ongelukkig persoon te overweldigen: meneer Brian Bannister, een dakloze uit Newcastle, Ontario, Canada, weet dit heel goed.

Op een dag als elke andere ontmoette de man mevrouw Danielle MacDuff, eigenaresse van een boerderij in de buurt: na een tijdje met haar te hebben gesproken, veranderde zijn leven in zeer korte tijd positief en hij had nooit gedacht dat dit zou kunnen gebeuren. Maar laten we bij het begin beginnen en het verhaal van Brian en Danielle in detail ontdekken.

via Goodnewsnetwork

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Danielle zag dat Brian op de hoek van de straat een boek zat te lezen en geld bedelde. Na wat munten te hebben gegeven, begon de vrouw een praatje te maken met de dakloze man en zijn verhaal raakte haar erg. Brian heeft in zijn leven voor enorme uitdagingen gestaan ​​en zijn pad is helemaal niet gemakkelijk geweest, hij heeft zelfs twee vrouwen verloren: de ene bij een ongeluk en de andere aan kanker. Al deze moeilijkheden brachten hem ertoe het op te geven en te leven zonder een welomschreven doel.

Het verhaal van Brian raakte Danielle zo dat ze hem uitnodigde om de volgende dag op haar boerderij te komen werken. Bovendien moedigde ze hem aan om zich tijdelijk in de schuur van de boerderij te vestigen om te schuilen tegen de kou en een minimum aan comfort en voorzieningen te hebben, zoals stromend water en een toilet. "Danielle bood me gastvrijheid en een baan aan op zo'n spontane manier dat ik betoverd was. Ik werk elke dag hard op haar boerderij om haar al mijn dankbaarheid te tonen, ze heeft een doel aan mijn bestaan ​​gegeven", legt Brian uit.

Advertisement
GoFundMe

GoFundMe

De werkdag op de boerderij is intensief, maar lonend: Brian en Danielle maken - samen met de andere leden van het bedrijf - de stallen schoon, vervoeren het hooi en zorgen voor 200 dieren waaronder geiten, koeien, paarden en honden. Er zijn shifts tussen ochtend en middag, samen met de lunchpauze. Nadat ze Brian een onderdak en een baan had aangeboden, besloot Danielle nog een stap verder te gaan: ze gaf Brian een smartphone en toegang tot provinciale financiële steun. Verder heeft ze een inzamelingsactie gelanceerd om hem in staat te stellen te beschikken over eten, kleding en een hotelkamer - of misschien een gehuurd appartement - waar hij comfortabeler kan wonen.

"Ik kan niet geloven dat iemand zich zorgen om me maakt”, merkte Brian op. Na zo'n gebaar van vrijgevigheid hebben Brian en Danielle een diepe en hechte vriendschap gevormd: "Brian doet zoveel voor mij en voor de boerderij: hij is een onvermoeibare werker en een goede vriend", zei Danielle.

Het is verbazingwekkend hoe een simpele daad van vriendelijkheid, gecombineerd met de gevoeligheid van een gemeenschap, een persoon in moeilijkheden in zeer korte tijd kan helpen. En het is mooi om te weten dat zulke mensen bestaan ​​en dat ieder van ons ze kan ontmoeten.

Advertisement