Makelaar verliest cheque van $10.000: dakloze geeft hem terug (+VIDEO)

Janine image
door Janine

17 Juni 2023

Makelaar verliest cheque van $10.000: dakloze geeft hem terug (+VIDEO)
Advertisement

We hebben allemaal moeilijke momenten en het is niet altijd mogelijk om op de beste manier te reageren. Er zijn mensen die de weg kwijt raken, het risico lopen alles te verliezen wat ze hadden en soms op straat belanden. Onder deze mensen bevond zich Elmer Álvarez, een man die gedwongen was zich te behelpen vanwege verschillende ongelukkige gebeurtenissen waardoor hij dakloos was geworden vanwege ernstige economische problemen.

Op een dag als alle andere vond Elmer echter bij toeval een cheque van $10.000 op straat liggen: de meeste mensen zouden dat geld voor zichzelf hebben gehouden, maar Elmer besloot zich in te zetten om op zoek te gaan naar de eigenaar.

via CBSNews

Advertisement

Zo begon de odyssee die zijn leven volledig zou veranderen: "Ik had al besloten mijn leven te veranderen en het kwam nooit bij me op om het geld te houden", zei Elmer. De dakloze man ontdekte dat de cheque toebehoorde aan Roberta Hoskie, een zakenvrouw uit Connecticut, Verenigde Staten, die in de onroerend goed-sector zit.

Elmer overhandigde haar de cheque terug en de vrouw was tot tranen geroerd door het gebaar: "Heel erg bedankt voor je eerlijkheid, ik beloof je dat deze winter niet langer koud zal zijn, je zult je geen zorgen hoeven te maken over wat je eet of waar je zult wonen”, zei de zakenvrouw tegen de man.

Advertisement

Roberta hield haar belofte aan Elmer voor zijn eerlijke gebaar door hem een ​​appartement te geven en hem zeven maanden huur te betalen. Hierdoor kon hij zich inschrijven voor een school voor vastgoed en om werk te vinden. Momenteel werken de twee samen aan een klein project om andere mensen te helpen in omstandigheden die vergelijkbaar zijn met die van Elmer, vechtend tegen de vijandigheid, honger en kou op straat.

De man weet hoe het is om dakloos te zijn en wil niet dat andere mensen moeten meemaken wat hij heeft meegemaakt. "Ik herinner me alles, ik herinner me hoe het voelde in die opvang", voegde hij eraan toe. Zijn doel is om mensen te helpen die het het meest nodig hebben, zodat ze niet in dezelfde situatie terechtkomen waarin hij verkeerde. "Hij brak met alle stereotypen. Ik zal hem altijd dankbaar zijn voor zijn eerlijkheid", aldus de ondernemer.

Het verhaal van Elmer Alvarez en Roberta Hoskie is een mooi voorbeeld van hoe eerlijkheid en vriendelijkheid beloond kunnen worden.

Advertisement