Hij verkoopt zonder vergunning hotdogs op straat: buren bellen de politie om hem ermee te laten stoppen

Janine image
door Janine

14 Juni 2023

Hij verkoopt zonder vergunning hotdogs op straat: buren bellen de politie om hem ermee te laten stoppen
Advertisement

Als volwassenen hebben we de verantwoordelijkheid om jonge mensen met hoge ambities te ondersteunen en stimuleren, maar een ondernemende jongen stond op het punt zijn kleine droom in duigen te zien vallen. Jaequan Faulkner, een 13-jarige jongen uit Minneapolis, VS, begon hotdogs voor zijn huis te verkopen: hij wilde van zijn geld nieuwe kleren kopen, zonder er zijn ouders om te vragen.

Zijn stand, Mr. Faulkner's Old Fashioned Hotdogs, was een enorm succes, vooral nadat de agenten van Bike Cops for Kids het op sociale media hadden gemeld, maar iemand diende een klacht in tegen de jongen en beschuldigde hem ervan geen toestemming te hebben om hotdogs te verkopen.

via CNN

Advertisement
YouTube - KARE 11

YouTube - KARE 11

In plaats van zijn kiosk te sluiten, besloten stadsambtenaren hem te helpen zijn situatie te regulariseren. "We dachten: ‘We kunnen hem niet zomaar laten stoppen met verkopen zoals we zouden doen bij een illegale verkoper.' We kunnen hem helpen de vergunning te krijgen”, legt Dan Huff uit, de directeur van milieugezondheid in Minneapolis: "Dus werkten we samen met personeel van de gezondheidsafdeling om de jongen $87 voor 10 dagen te laten verdienen.”

Ze voorzagen hem van een luifel voor schaduw, de mogelijkheid om de handen te wassen en vleesthermometers om ervoor te zorgen dat de hotdogs warm genoeg waren en dat zijn kraam aan de voorschriften voldeed. Maar dat was niet de enige hulp die hij kreeg. De lokale gemeenschap wilde hem ook op andere manieren steunen: Jaequan volgde gratis cursussen voedselveiligheid en bedrijfsbeheer, aangeboden door enkele lokale organisaties. Ze gaven hem ook een nieuwe grill en een T-shirt met het logo van zijn kraam. De jongen is van plan om na de schoolvakantie hotdogs te blijven verkopen en zijn bedrijf in de toekomst uit te breiden. Hij sprak zijn dank uit aan iedereen die hem steunde en aanmoedigde.

Advertisement
YouTube - KARE 11

YouTube - KARE 11

Jaequan heeft ook hulp gekregen van het Northside Economic Opportunity Network, een non-profitorganisatie die 'kansarme ondernemers' in de gemeenschap ondersteunt. Met Jaequan pakten ze fundamentele zakelijke onderwerpen aan, zoals prijzen, marketing en financiering.

"Ik hou van koken en de mensen. Ik zie mensen langskomen met donkere gezichten. Ik glimlach naar ze en dan zie ik dat zij ook glimlachen. Ik heb iemand blij gemaakt door hem een hotdog te verkopen”, vertelde Jaequan. Stadsambtenaren lieten Jaequan zien dat een gemeenschap niet zomaar een plek is, maar een verzameling mensen die elkaar aanmoedigen en helpen, zonder enig vooroordeel.

Advertisement