Isolatie kan ons doen nadenken over hoe we de kleine dingen in ons leven als vanzelfsprekend beschouwden

Janine image
door Janine

17 April 2020

Isolatie kan ons doen nadenken over hoe we de kleine dingen in ons leven als vanzelfsprekend beschouwden
Advertisement

Als ze iets van ons afnemen, begrijpen we de waarde ervan. Te vaak nemen we zelfs de minst banale en gewone dingen van ons leven als vanzelfsprekend aan; in beslag genomen door ons hectische ritme, merken we niets meer op. We merken niet wat ons omringt, van de mensen om ons heen, van wat we denken en voelen over de mensen om wie we geven, of wat deze mensen in plaats daarvan ervaren tegenover het leven. Er was gedwongen isolatie voor nodig om ons weer verliefd te laten worden op het leven.

via Psychology Today

Advertisement
Pixabay

Pixabay

In dit moment van gemeenschappelijk isolement staat iedereen voor dezelfde hamletiaanse existentiële vragen: waar sta ik in mijn leven? Heb ik het op dat moment goed gedaan? Heb ik het in plaats daarvan verkeerd gedaan? Ben ik tevreden met mijn bestaan tot nu toe, of voel ik me misschien al langer niet in balans?

Meer tijd voor onszelf hebben, buiten onszelf, plaatst ons voor alles wat we voorheen als vanzelfsprekend beschouwden, maar dat we nu enorm missen: een niet gegeven omhelzing aan onze ouders, een kus van onze partner, onze vrienden en kennissen in de ogen kijken, een wandeling langs de zee maken, de wind voelen waaien door ons haar, onze huid bruinen in de zon.

Advertisement
Pxhere

Pxhere

Nee, tijdens dit gedwongen isolement missen we niet noodzakelijkerwijs het reizen naar nabijgelegen of verre plaatsen, maar we zullen de kleine dingen van ons dagelijks leven missen, die kleine dingen die we voorheen teveel als vanzelfsprekend beschouwden. Als er iets positiefs is aan deze collectieve quarantaine, is het dat we vroeg of laat allemaal deze dingen zullen begrijpen en veranderen, waarschijnlijk ten goede.

Uiteindelijk was collectieve isolatie over de hele wereld nodig om ons te laten begrijpen dat het leven echt mooi is!

Advertisement