Deze vrouw wordt betaald om baby's op de wereld te zetten van mensen die ze online heeft ontmoet: “ik vind het heerlijk om zwanger te zijn”

Janine image
door Janine

24 April 2023

Deze vrouw wordt betaald om baby's op de wereld te zetten van mensen die ze online heeft ontmoet: “ik vind het heerlijk om zwanger te zijn”
Advertisement

Moeder worden is een geschenk, een zegen. Het feit dat de vereniging van twee mensen letterlijk leven kan geven, is iets buitengewoons waar we misschien niet genoeg bij stilstaan. Voor ons is het vanzelfsprekend om een ​​gezin te stichten. Helaas kunnen niet alle mensen kinderen krijgen, om verschillende redenen.

In steeds modernere tijden is er echter ook voor deze mensen in moeilijkheden een oplossing en draagmoederschap is daar een voorbeeld van. Maar de hoofdrolspeelster van dit verhaal heeft een nogal uniek verhaal: ze is geen vrouw die niet zwanger kan worden, integendeel, ze heeft al 2 kinderen en hield van de periode van de zwangerschap, en daarom besloot ze een "donor" te worden. 

via New York Post

Advertisement

Samantha Mathews, 31 jaar, is een influencer, maker van mediacontent uit het Midden-Westen. Ze deelt vooral trucjes en speciale huisrenovaties, geeft advies over het zindelijk maken van kleine kinderen, laat foto’s zien van uitstapjes die ze maakt met haar schattige gezin.

Ze is getrouwd met Dan, 34 jaar, met wie ze twee kinderen heeft gekregen, een jongen en een meisje en is dus helemaal tevreden met haar gezin.

Ze heeft geen plannen om haar kroost verder uit te breiden, maar ze heeft besloten om zwanger worden en het baren van kinderen in haar werk op te nemen.

Advertisement

In feite "leent" Samantha haar lichaam voor mensen die zelf geen kinderen kunnen krijgen. Ze doet het tegen betaling, ze kreeg zo'n 36.000 euro, maar ze verklaarde dat ze zich meer aangetrokken voelde tot dat idee voor het plezier van het moederschap dan voor de winst: "Ik vond het leuk om zwanger te zijn, ik had het geluk om zwangerschappen te hebben zonder complicaties en ik besloot om die ervaring opnieuw te ondernemen".

De vrouw werd eerst zeer goed geïnformeerd over de verschillende procedures voor zowel in-vitrofertilisatie als draagmoeders en, na er veel over te hebben gepraat met haar man, schreef ze zich in op enkele Facebook-groepen die tot doel hebben koppels met draagmoeders in contact te brengen.

Uiteindelijk kwamen zij en Dan in contact en volledige empathie met een stel met een ontroerend verhaal en onderging Samantha na een lang proces met onder meer psychofysische medische bezoeken de ingreep waardoor ze namens "derden" een zwangerschap kon beginnen". "Het was niet makkelijk: ik bleef mezelf maand na maand vertellen, zelfs tijdens de bevalling, 'dit is niet mijn baby, dit is voor het stel'".

Zodra hij geboren was, werd de baby meteen in de armen van zijn niet-biologische moeder gelegd om meteen een diepgaand eerste contact met haar tot stand te brengen.

Samantha weet niet of ze die praktijk weer zal voortzetten en of ze haar baarmoeder in de toekomst weer zal "uitlenen", aangezien een zwangerschap in deze specifieke gevallen een enorme inspanning van fysieke en vooral mentale energie is. Ze zegt echter zeer tevreden te zijn met het gevoel dat ze had toen ze hielp een baby te geven aan degenen die anders geen kind hadden kunnen krijgen.

Na de bevalling ondernam ze een camperreis van zes maanden met haar hele gezin om emotioneel te herstellen, vooral haar kinderen die hoe dan ook begrepen dat hun moeder een ander stel had geholpen.

Wat vind je van het "avontuur" van deze vrouw?

Advertisement