Toevallige helden: een groep jongens helpt een gevallen oude man overeind en keert terug naar huis

Janine

10 Juni 2023

Toevallige helden: een groep jongens helpt een gevallen oude man overeind en keert terug naar huis
Advertisement

Vaak wordt aangenomen dat je grote gebaren moet maken om iemands bewondering te ontvangen: soms is het zo, maar gelukkig niet altijd. Vijf jongens, Devan Ornelas, Diego Ramirez, Isaac Hernandez, Josh Sorg en Victor Ornelas werden in Caldwell, een stad in de Amerikaanse staat Idaho, geprezen door de inwoners van hun geboorteplaats nadat hun goede daden de ronde deden op sociale media.

Het begon allemaal toen deze tieners na een basketbalwedstrijd naar huis liepen en een oudere man op de stoep zagen vallen.

via Taphaps

Advertisement

De jongeren zaten in een auto, maar zodra ze de oudere man op de grond zagen, stopten ze onmiddellijk om hem te helpen en brachten hem naar huis om er zeker van te zijn dat het goed met hem ging.

De scène werd vereeuwigd in een reeks foto's die werden gedeeld door Erika Tovar, een buurtbewoonster die toevallig langskwam en besloot hun goede daad op sociale media te verspreiden: de post trok meteen de aandacht van alle lokale gemeenschappen die besloten de jongens te belonen voor hun snelle reflexen en hun vriendelijkheid.

Kathy Plaisance, eigenaresse van The Sweet Spot Bakery, riep de hulp in van de gemeenschap bij het opsporen van de jongens en besloot ze cadeaubonnen en andere geschenken te geven. Erika verzamelde de cadeautjes voor de vijf jongeren en nodigde ze uit in haar banketbakkerij om ze wat lekkers aan te bieden. Tijdens de bijeenkomst verscheen Josè, de oude man die de jongens hielpen, onverwachts om de jongeren persoonlijk te bedanken voor hun hulp en voor hun blijvende interesse in hem.

Advertisement

Hoewel ze buitengewoon gevleid waren door de geschenken en dankbetuigingen van de gemeenschap, ontkenden de jongens bescheiden elke speciale verdienste en zeiden ze dat ze het op een natuurlijke en instinctieve manier deden: ze wilden gewoon mensen in moeilijkheden een handje helpen en daarom verwachtten ze niet en ze wilden er niets voor terug. "Het was het juiste om te doen," merkte de jongere Isaac op. "Het geeft ons een goed gevoel om anderen te helpen," voegde hij eraan toe.

Vijf jongens die, ondanks hun jonge leeftijd, aan een hele gemeenschap hebben laten zien hoe belangrijk het is om goed te doen voor anderen zonder daar iets voor terug te verwachten.

Advertisement