Hij klaagt zijn vrouw aan omdat ze zijn lunch niet heeft gekookt: de politie verschijnt gewapend en arresteert haar

Janine image
door Janine

09 Mei 2023

Hij klaagt zijn vrouw aan omdat ze zijn lunch niet heeft gekookt: de politie verschijnt gewapend en arresteert haar
Advertisement

De relatie tussen man en vrouw is heel bijzonder: het is zeker een van de mooiste die men kan ervaren, net zoals het echter kan veranderen in een van de slechtste om te “leven”. Aan de andere kant kan langdurig samenleven met dezelfde persoon, van een ander geslacht en dus van nature "anders", ingewikkeld zijn. Het geheim ligt in wederzijds respect en constante communicatie gericht op het elimineren van elke vorm van ongemak en conflict.

Soms wordt echter het "breekpunt" bereikt en is een scheiding voor een paar onvermijdelijk. Het verhaal van vandaag is beslist origineel: man en vrouw stonden zo tegenover elkaar dat de politie gebeld werd, die gedwongen werd de vrouw geboeid mee te nemen. De reden is nogal controversieel.

via Lasillarot

Advertisement
Timothy Krause/Flickr - Not the actual photo

Timothy Krause/Flickr - Not the actual photo

Gerardo, de echtgenoot, klaagde zijn vrouw Lina N, 45 jaar oud, aan. En hij deed het omdat ze de "lunch niet voor hem klaarmaakte": "ze geeft me geen lunch, ze laat me niet eten, ze wast of strijkt niet voor me, ze zorgt op geen enkele manier voor me”, zo verklaarde de man aan de politie.

Hij bekende ook meerdere keren te zijn bedreigd door de vrouw die vaak tegen hem schreeuwde dat ze hem zou verlaten voor een "betere man". Het is daarom niet duidelijk of de zaak in kwestie te maken heeft met huiselijk geweld.

Wat zeker is, is dat het delicate verhaal zich afspeelde in Coahuila, in Mexico en de gegevens over soortgelijke episodes in deze staat zijn op zijn zachtst gezegd alarmerend.

Advertisement
Paduret Dan Cristian DanCristian/Publicdomainpictures - Not the actual photo

Paduret Dan Cristian DanCristian/Publicdomainpictures - Not the actual photo

Volgens gegevens van het Nationaal systeem van openbare veiligheid, gerapporteerd door de krant El Siglo de Torreón, heeft Coahuila een dramatische toename gezien van gevallen van huiselijk geweld: meer dan 12.718 klachten in slechts één jaar tijd.

Hoewel het zeldzamer is dat de slachtoffers van dit misbruik mannen zijn, kan dit vrij gemakkelijk gebeuren en misschien is dit precies wat er met Gerardo is gebeurd.

Het huwelijk, althans de meer “klassieke”, is een bijzondere band die, utopisch gesproken, streeft naar wederzijds respect en vertrouwen. Maar de ondersteuning en de taakverdeling vinden niet altijd op de meest rechtvaardige manier plaats, waardoor echte conflicten ontstaan. Dus wat te doen?

¡¡¡ECHAME LONCHE!!! MUJER A LA CARCEL…POR NO ECHAR LONCHE AL MARIDO Lina N de 45 años fue denunciada por su pareja...

Pubblicato da Piedras Negras en Red su Lunedì 1 maggio 2023

Op de een of andere manier moeten we elkaar helpen en zeker nooit belemmeren, en in geen geval en om welke reden dan ook vervallen in huiselijk geweld. Samenwerking, eerlijk in al zijn aspecten, zou een van de hoekstenen moeten zijn waarop een solide en gezond huwelijk is gebaseerd, maar ook elke vorm van geregistreerd partnerschap of eenvoudig samenwonen. Wat denk jij ervan?

Advertisement