Moeder publiceert foto's van haar dochter met het syndroom van Down en hun leven verandert compleet

Janine image
door Janine

22 Mei 2023

Moeder publiceert foto's van haar dochter met het syndroom van Down en hun leven verandert compleet
Advertisement

In het dagelijks leven stellen we onszelf, willens en wetens, altijd doelen: doelen, ambities, zelfs dromen, die we willen bereiken. Maar vaak hebben deze projecten grenzen, goed gedefinieerde limieten zoals "wat kan ik doen? Wie kan ik zijn? En hoe ver kan ik gaan?". Niets is minder waar en dit verhaal is daar een duidelijke demonstratie van.

Een meisje met het syndroom van Down slaagde waar velen dachten dat ze dat niet kon. Ze heeft alle barrières en vooroordelen overwonnen en je kunt haar op de volgende foto's bewonderen in al haar vastberadenheid en schoonheid.

via Sortra

Het begon allemaal bijna "voor de lol", met als enige bedoeling dat een moeder haar mooie dochter wilde vereeuwigen.

Zijn immers niet alle kinderen mooi vanuit het standpunt van hun ouders? Welnu, voor Rubia Traebert, een 44-jarige Braziliaanse moeder, is het waar dat haar dochter Georgia ronduit prachtig is.

Georgia viel al op zeer jonge leeftijd op tussen veel andere meisjes vanwege haar mooie gelaatstrekken en gracieuze uiterlijk. Er zou niets vreemds of bijzonders aan zijn, ware het niet dat het meisje in kwestie het syndroom van Down heeft en daarom zou men ten onrechte kunnen denken dat ze niet zo'n buitengewone schoonheid kan hebben. Niets is minder waar.

Advertisement

Zoals we al zeiden, nam haar moeder een foto van haar en uploadde die naar Facebook: "Ik deed het zonder er al te veel over na te denken, ik wilde gewoon een leuk gebaar maken voor mijn dochter, om haar een plezier te doen en een herinnering te bewaren", zei Rubia.

Maar die ene foto heeft in zeer korte tijd 1000 "likes" opgeleverd, een duidelijke demonstratie van hoeveel ze van haar mooie Georgia houdt.

Het meisje was toen pas 14, maar het was al duidelijk dat ze een gave had.

Zichzelf kleden lukte haar bijzonder goed, maar het stond haar vooral goed!

Elk kledingstuk stond prachtig bij haar figuur en haar poses leken even natuurlijk terwijl ze tegelijkertijd "professioneel" waren: haar foto's begonnen het internet rond te gaan, waardoor gebruikers van alle sociale netwerken haar konden bewonderen!

De eerste vacatures in de modewereld lieten niet lang op zich wachten en maar liefst 5 bureaus stapten naar voren om dat heel speciale meisje te "rekruteren". Nu is Georgia 18 jaar oud, hou zou haar leven er nu uitzien?

Ze is natuurlijk model geworden! Ze maakt reclamespots en poseert voor een van de belangrijkste stylisten van Brazilië.

Een enorm succes, meer dan verdiend. In feite zijn de dingen niet altijd zo aangenaam voor haar geweest en haar leven is nogal gecompliceerd geweest sinds haar kindertijd: toen ze een kind was, lachten haar klasgenoten haar uit vanwege haar "toestand" en toonden zich helemaal niet gevoelig tegenover haar, maar bespotten haar en sloten haar uit.

Nu is alles gelukkig veranderd en heeft haar moeder ontroerende woorden geuit om het succes van haar geliefde meisje te beschrijven.

"Georgia is een vrolijk en zonnig meisje, ze heeft geen probleem met haar beperking: ze heeft geen enkele vorm van complexen en zo hoort men ook te leven", onthulde ze.

Vooroordelen en niet-opbouwende kritiek moeten gewoon worden afgeschaft.

Nogmaals, zoals in dit verhaal, hebben we het bewijs dat er met passie en de juiste motivatie geen echte grenzen zijn aan wat we kunnen doen en wie we willen zijn.

Advertisement