7-jarige jongen zwemt een uur om vader en zusje in nood te redden

Janine image
door Janine

25 Juni 2023

7-jarige jongen zwemt een uur om vader en zusje in nood te redden
Advertisement

Kinderen, met hun onschuld en openhartigheid, zijn vaak in staat om volwassenen te verbazen met hun verbeeldingskracht en creativiteit, maar ook met hun plotselinge moed en kalmte in situaties van extreem gevaar. Onbeschaamd onbevreesd, zijn ze in staat om tegenspoed het hoofd te bieden met een verbazingwekkende vastberadenheid. Hun ogen sprankelen van een innerlijke kracht die hen ertoe aanzet om onoverkomelijke obstakels te overwinnen. Op die momenten weegt de grootte van hun hart veel zwaarder dan de grootte van hun lichaam.

Deze kleine helden herinneren ons eraan dat moed geen leeftijd kent, en dat soms de kleinsten degenen zijn die ons het meeste kunnen leren over kracht en veerkracht. Het verhaal dat we je nu gaan vertellen is daar een perfect voorbeeld van.

via Clickorlando

Advertisement
YouTube - News4jax

YouTube - News4jax

Steven Proust is een vader die door een tragisch ongeval vreesde zijn kinderen nooit meer te omhelzen. De situatie deed zich voor tijdens een onschuldige boottocht.

In werkelijkheid lag de boot stevig verankerd aan de kade, terwijl de kinderen Chase (7 jaar) en Abigail (4 jaar) zich in het water vermaakten. Plots werden broer en zus - die naast de boot zwommen - door een plotselinge stroming de zee in gesleurd.

De vader dook meteen in het water om hen te redden, maar ook hij zat vast in de stroming. Steven sprong meteen in het water in een poging ze terug te halen, maar dat viel niet mee: "Ik vertelde ze dat ik van ze hield omdat ik niet wist wat er ging gebeuren. Ik vocht zo hard als ik kon om zo lang mogelijk dicht bij Abigail te blijven. Ik deed enorm mijn best, maar de stroming trok haar steeds van me weg”, vertelde hij.

Advertisement

Op dat punt vroeg Steven aan Chase om zo hard als hij kon naar de kust te zwemmen en hulp te halen.

Ongelooflijk genoeg slaagde de jongen erin om na bijna een uur zwemmen het droge te bereiken en haastte zich om op de deur te kloppen van het eerste huis dat hij onderweg tegenkwam.

Er werd onmiddellijk hulp gestuurd: de brandweer, ondersteund door politie en lokale autoriteiten, identificeerde Steven en het meisje dat nog in het water lag en bracht hen in veiligheid. Dankzij de moed en vastberadenheid van Chase is het gezin veilig en wel en heel hecht, dankbaar dat ze nog steeds samen zijn.

Advertisement