"Mijn man zorgde niet voor onze dochter zoals hij zou moeten en ik nam op voorbeeldige wijze wraak"

Janine image
door Janine

29 Juni 2023

"Mijn man zorgde niet voor onze dochter zoals hij zou moeten en ik nam op voorbeeldige wijze wraak"
Advertisement

Samenwerking in het gezin is alles en kan niet worden genegeerd. Vooral als er een kind komt en er duizend verantwoordelijkheden zijn om mee om te gaan, is het noodzakelijk dat deze niet op slechts één van de twee mensen vallen - of het nu mama of papa is - maar het is belangrijk dat de taken eerlijk worden verdeeld.

Helaas is dit een ideale situatie die niet altijd voorkomt en die kan leiden tot diepgaande conflicten tussen de ouders, zelfs tot een definitieve scheiding. De vrouw die in deze kwestie centraal stond, handelde bijvoorbeeld drastisch tegenover haar man en zijn onverschilligheid. Maar we leggen het wat beter uit.

via Reddit

Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Het verhaal werd verteld door de protagonist in een post op Reddit, waarin ze haar hart luchtte, maar ook om advies vroeg. De 29-jarige vrouw en moeder van een baby van 4 maanden oud begon met te zeggen dat ze moeilijkheden had met de komst van haar dochter. Ze werkte de hele dag en na het eerste moment van verlof had ze zich niet aan het kind kunnen wijden, de crèche was te duur om te kunnen betalen, maar haar man was niet erg blij om fulltime voor haar te zorgen.

"Mijn man is 35 jaar oud en is al enkele maanden werkloos, maar ondanks dat hij geen grote verplichtingen had, stemde hij met tegenzin in om voor onze dochter te zorgen - schreef de vrouw - Hij is erg lui en heeft me nooit echt geholpen in huis: hij kookt niet, maakt niet schoon en helpt me op geen enkele manier. Dat is precies waarom ik het idee om de kleine alleen met hem te laten niet leuk vond, maar ik kon niet anders".

De eerste dagen ging het echter goed. Toen de vrouw terugkwam van haar werk, vond ze het huis opgeruimd en de baby verschoond. Er was niets aan de hand, behalve een bekentenis die de buurvrouw haar had gedaan. "Ik was blij om hoe het mijn man verging, maar een paar dagen later vertelde onze buurvrouw me dat zodra ik weg ben voor werk, mijn dochter urenlang begint te huilen en niemand haar kalmeert - zei de auteur van de post opnieuw - Ze probeerde aan te kloppen om te vragen of alles in orde was, maar mijn man antwoordde niet: hij sliep. Ik begreep hieruit dat hij de hele dag in bed blijft en als hij weet dat ik op het punt sta naar huis te gaan, hij pas in actie komt. Dus wilde ik iets uitproberen".

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Zonder hem iets te vertellen, nam deze moeder een dag vrij van haar werk, maar deed alsof ze, zoals elke ochtend, de deur uitging. Na een half uur keerde ze terug naar huis en, zich ervan verzekerend dat haar man haar niet hoorde, nam ze de baby en ging naar het huis van haar ouders. Na een paar uur belde ze haar man, vertelde hem dat ze eerder thuis zou komen, en toen begon de trammelant.

"Hij belde me in paniek en vertelde me dat hij onze dochter niet kon vinden - zo bekende onze protagonist - hij vertelde me dat hij op het punt stond de politie in te lichten, maar voordat hij dat deed, onthulde ik hem alles. Het kind was bij mij en hij was wanhopig van angst”.

De man werd erg boos op zijn vrouw en besloot een tijdje bij zijn ouders in te trekken. De familieleden die over de kwestie hoorden, beweerden dat de vrouw een vreselijk persoon was omdat ze op zo’n manier wraak had genomen, maar ze voelde zich niet schuldig.

Denk je dat ze er goed aan deed en gelijk heeft, of ging ze te ver door een "ontvoering" in scène te zetten?

Advertisement