De video van een moeder laat zien hoe onveilig zwembandjes zijn: miljoenen mensen zijn van geschokt

Janine image
door Janine

30 Juli 2023

De video van een moeder laat zien hoe onveilig zwembandjes zijn: miljoenen mensen zijn van geschokt
Advertisement

Als je ouder wordt, wordt al snel duidelijk dat "slechts twee ogen" niet langer voldoende zullen zijn om voor je kinderen te zorgen. Alle vaders en moeders die het ouderschap aan den lijve ondervinden, weten dit: jonge kinderen zijn onvoorspelbaar, zonder remmen, ze doen wat ze willen. Het probleem is dat ze vaak de perceptie van gevaar missen. Het is vooral aan de ouders om hen groot te brengen en op te voeden.

En toch lijkt het soms, ondanks het nemen van alle nodige voorzorgsmaatregelen, gewoon niet voldoende om de veiligheid van je kroost te kunnen beschermen: dit is precies wat er gebeurde met een stel dat op vakantie was…

via Honey.nine

Advertisement
Katya İleri/Instagram/Screenshot

Katya İleri/Instagram/Screenshot

Het gebeurde allemaal heel snel. Een onschuldig spel dat een alarmerende waarheid heeft onthuld. Katya, moeder van een meisje van een paar jaar oud, filmde haar dochter tijdens een gezellig moment tijdens hun zomervakantie.

Zij en haar man waren in Turkije, op een groot schip die in de oceaan voer. Het grote cruiseschip was gestopt om de passagiers te laten genieten van een duik in het prachtige oceaanwater. Dus ook Katya had van die gelegenheid gebruik willen maken: ze had haar kleine meid een badpak aangedaan en met haar zwembandjes was ze klaar om haar samen met een andere groep kinderen te laten zwemmen.

Slechts een paar meter scheidde het meisje van de oceaan, de vader tilde haar voorzichtig op en liet haar uit het schip leunen, klaar om haar "vrij te laten". Het ging maar om een kleine duik.

Advertisement

Het meisje, zo zien we in de video, kon niet wachten en was enthousiast over het idee om te springen. Dus haar vader haalt zijn handen onder de oksels van de kleine vandaan en kijkt naar haar terwijl ze recht in het water valt.

Het was niet erg hoog en in ieder geval zouden de zwembandjes het kleine meisje drijvend hebben gehouden, dus er was geen reden tot zorg. Niets is minder waar: plons, de kleine raakt het water aan en zakt er meteen in, met de zwembandjes die haar hadden moeten helpen drijven, aan de oppervlakte...

De kleine verdwijnt, slechts voor een ogenblik, volledig opgeslokt door de oceaan: de zwembandjes waren losgekomen door de impact met het water! De video van het incident, die vervolgens online werd geüpload, werd bijna als een grap gepost, aangezien er niets ernstigs met het meisje was gebeurd. Toch hebben er miljoenen mensen naar gekeken met veel opmerkingen van gealarmeerde mensen: vertrouwen op iets dat je als vanzelfsprekend beschouwt dat het werkt en in plaats daarvan het jammerlijk zien mislukken, heeft iedereen met stomheid geslagen.

Als het gaat om de bescherming van je kinderen, moet je altijd waakzaam en attent zijn, in alle omstandigheden: het is altijd beter om goed op te letten om problemen te voorkomen.

Advertisement