Wiskundige hersenkraker: kun jij deze berekening in korte tijd oplossen?

Janine image
door Janine

29 Juli 2023

Wiskundige hersenkraker: kun jij deze berekening in korte tijd oplossen?
Advertisement

Hoe leuk vind je wiskundige quizzen? Hoe vaardig denk je te zijn en hoe goed ben je in het oplossen ervan? Er zijn mensen die echt geweldige experts zijn in dit soort wiskundige spelletjes en anderen zijn dat niet, maar we moeten toegeven dat ze een uitstekende oplossing zijn voor verveling en ons enorm helpen om ons kritisch denken getraind te houden. Er verschillende maken is essentieel om de veroudering van onze geest te omzeilen, om ons jong en levendig te houden in de geest van observatie en ook kritisch.

De puzzels zelf zijn niet erg ingewikkeld. Het fundamentele is om ons te kunnen concentreren op het verzoek dat wordt gedaan, ons intellect maximaal te activeren en onszelf op een leuke manier op de proef te stellen.

We bieden je een wiskundige test aan die je mentale rekenvaardigheid zal testen. Klaar? Laten we beginnen.

Wiskundige hersenkraker: hoe snel kun jij deze berekening oplossen?

Wiskundige hersenkraker: hoe snel kun jij deze berekening oplossen?

De wiskundige quiz bestaat uit een enkele regel. Het enige dat je hoeft te doen, is je aandacht erop te richten om de oplossing te kunnen vinden.

Wiskundige uitdagingen zoals deze zijn erg belangrijk om nooit de concentratie te verliezen. Dit niet alleen als je gericht bent op het specifieke spel, maar altijd, zelfs bij dagelijkse klusjes, op het werk, met de kinderen of in welke andere situatie dan ook. Mentale training kan op elk moment van pas komen en je moet nooit denken dat het niet nuttig is, integendeel.

Dus... hoe goed ben jij met berekeningen? Ben jij zo iemand die alles in gedachten weet te doen, of heb je pen en papier nodig? Er is geen beste manier om tot de oplossing te komen, iedereen volgt het pad dat hij het meest geschikt acht, het belangrijkste is om het doel te bereiken.

Advertisement

Nog een paar momenten om de wiskundige quiz op te lossen...

Nog een paar momenten om de wiskundige quiz op te lossen...

Pixabay

Nog een paar momenten tot je beschikking. Misschien heb je het bijna opgelost, de finish is nabij. Als je daarentegen vastzit, raak dan niet in paniek. Maak je geest vrij van negatieve gedachten, haal diep adem en begin de logische test helemaal opnieuw.

Het geheim om tot de oplossing te komen, is om kalm en gefocust te blijven. Onrustig worden helpt je niet. Voer één handeling tegelijk uit, noteer indien nodig het resultaat en ga verder met de volgende.

Klaar? Of het nu een ja of een nee is, we staan ​​op het punt de oplossing te onthullen.

Dit is de oplossing!

Dit is de oplossing!

En hier is de opgeloste wiskundige quiz. Door alle stappen lineair te volgen, kunnen we de puzzel op een eenvoudige manier oplossen. De werkwijze was als volgt.

4÷2 geeft als resultaat 2. Als we dit vermenigvuldigen met 3, krijgen we 6. Vervolgens vraagt ​​de quiz ons om een ​​enkele eenheid af te trekken, wat uitkomt op 5, wat, opgeteld bij 3, ons een mooi gelijk resultaat geeft. En jij? Heb je als resultaat 8 gekregen? We hopen van wel, maar bovenal dat je het naar je zin hebt gehad in deze paar minuten.

Zo ja, tot ziens bij de volgende logische test!

Advertisement