Ouderen vermaken zich kostelijk in deze speeltuin voor senioren! - BekijkDezeVideo.nl
x
Ouderen vermaken zich kostelijk in deze…
Hier zie je hoe een trap binnen een paar seconden geen obstakel meer is voor een invalide persoon Zo blaas je een ballon op en laat je deze zweven zonder gebruik van helium

Ouderen vermaken zich kostelijk in deze speeltuin voor senioren!

26 Februari 2016 • Door Sarah Nichele
19.762
Advertisement

Een goed georganiseerd stadje, waarvan de administratie wordt beheerd door de inwoners, voorziet in de volgende diensten: schone straten, goed verzorgde openbare parken en speeltuinen voor kinderen. Er wordt rekening gehouden met de verschillende leeftijdscategorieën met overeenkomstige voorzieningen en instellingen.

In Spanje bestaan er een aantal gemeentes die iets speciaals hebben voor de ouderen: ze hebben speelplaatsen voor senioren verwezenlijkt. Wat is het niet hiervan? Het zorgt niet alleen voor veel plezier, een speeltuin voor senioren brengt veel meer voordelen met zich mee...   


Ouderen zitten vaak urenlang op een bankje te lezen of naar voorbijgangers te kijken. We denken misschien dat ze dit prettig vinden om te doen, maar vaak zijn er geen alternatieven voor hen te vinden in de stad.

Er is iets waar iedereen zich wel mee bezig wil houden: plezier maken! Lachen in goed gezelschap en lekker actief bezig zijn, dat is wat iedereen wil, ongeacht je leeftijd. In Spanje zijn er speeltuinen in het leven geroepen waar ouderen zich kunnen mengen met jongeren en waar ze worden uitgedaagd om lekker actief bezig te zijn. 

De speeltoestellen zijn gebouwd voor het uitvoeren van lichte oefeningen, waardoor de ouderen hun ledematen weer goed in beweging kunnen brengen met het stretchen van de benen en armen die bijna gevoelloos en stijfjes zijn geworden door hun zittende levensstijl. 

Francesca is een dame van 84 jaar oud die het niet zag zitten om thuis achter de geraniums te gaan zitten. Deze speeltuin in de buurt van haar huis is het mooiste geschenk dat de gemeente haar en andere ouderen kon geven.

Parken voor senioren zijn niet alleen in Spanje te vinden, maar ook in de Verenigde Staten en in Londen. De toestellen zijn ontworpen en verwezenlijkt door de non-profit organisatie KaBOOM, die normaal gesproken toestellen voor kinderen maken, maar die in dit geval hebben besloten om met iets heel anders te komen....

Intergenerationele toestellen, omdat plezier niet is gebonden aan leeftijd!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt