x
Ze accepteert haar beharing en laat…
9-jarige jongen wordt gepest vanwege zijn passie voor borduren: zijn vader geeft hem een ​​naaimachine Oma maakt pc van kleinzoon schoon met water en zeep: “Ik haal de virussen weg”

Ze accepteert haar beharing en laat een baard groeien: "Ik heb ervan leren houden en nu voel ik me er goed bij"

12 Augustus 2022 • Door Janine
1.790
Advertisement

Het plezier van het verzorgen van het lichaam en van zichzelf is iets dat veel mensen delen. Je gaat naar de kapper, de schoonheidsspecialiste, naar verschillende schoonheidscentra, gewoon om in harmonie te zijn met je lichaam en ook om er mooi en interessant uit te zien in de ogen van anderen. Vaak loop je echter het risico je gevangen te voelen in heel specifieke clichés en normen die, ondanks dat je ze op alle mogelijke manieren probeert te volgen, gewoon niet bij ons passen.

Dat is wat er gebeurde met de vrouw waar we je over willen vertellen. Jarenlang ongelukkig met het overtollige haar dat op haar gezicht groeide, probeerde ze er op alle mogelijke manieren vanaf te komen, maar toen besloot ze het te accepteren en ermee te leren leven. Laten we haar verhaal ontdekken.

via: The Sun

Dakota Cooke is een 30-jarige vrouw die in Las Vegas woont en na een lange tijd waarin ze probeerde het overtollige haar dat haar gezicht kenmerkte te verbergen, accepteerde ze het uiteindelijk. Een beslissing die, zoals ze bekent, haar veel rustiger en zelfverzekerder maakte, maar dat is niet altijd zo geweest.

"Ik begon de overmatige haargroei op mijn gezicht te merken toen ik nog maar 13 jaar oud was - zegt de vrouw - ik begreep niet wat het was, maar ik begon verschillende behandelingen te ondergaan om het te verminderen. In het begin was het een perzikkleurige beharing, maar langzaamaan werd het heel donker en ging ik naar de schoonheidsspecialiste om me te laten waxen. Jammer dat de situatie niet veranderde, integendeel."

Volgens wat ze vertelde was elke behandeling, min of meer pijnlijk, nutteloos en het enige wat ze kon doen om de situatie onder controle te houden, was scheren. Een routine die ze twee keer per dag uitoefende.

"Als ik naar mijn werk moest, scheerde ik me 's ochtends en daarna tijdens mijn lunchpauze. Ik wilde niet dat mijn beharing te zien was, het werd donkerder en het zag er niet mooi uit" - tenminste totdat er iets veranderde. Na verschillende medische onderzoeken, bezoeken aan de endocrinoloog en nog veel meer, realiseerde Dakota zich met de artsen dat de enige plausibele verklaring was dat ze een bijnieraandoening had, maar niemand heeft een definitieve therapie kunnen identificeren om het op te lossen. Op dat moment waren er twee mogelijkheden: doorgaan met scheren, of kiezen voor baardgroei. Ze koos voor de tweede oplossing.

Een weg naar acceptatie die ook ontstaan ​​is in een uitwisseling met een vriend van haar. Tijdens een feest waar ze allebei waren, hoorde de vrouw dat hij in een circus werkte en dat vond ze erg interessant. Zonder te aarzelen kwam ze op het idee om haar eigenschap te gebruiken om een ​​personage te creëren. Zo ontstond Dakota - de bebaarde vrouw.

Advertisement

"In het begin was het niet gemakkelijk en het was erg vervelend om een ​​baard te laten groeien - zei ze - ik was angstig en schaamde me als iemand foto's van mij moest maken voor het spektakel, maar langzaamaan leerde ik ervan te houden en nu ben ik sereen. Voor dit alles moet ik ook mijn familie en vrienden bedanken die me altijd hebben gesteund”.

Natuurlijk is hirsutisme geen gemakkelijke aandoening om mee te leven, maar Dakota heeft op een lang en moeilijk pad een evenwicht bereikt en is een voorbeeld geworden voor degenen die de bijzonderheden van hun lichaam niet kunnen accepteren, hard werken om zichzelf te veranderen, maar voortdurend ontevreden zijn. We kunnen net zo goed op een vreedzame manier naar onze sterke en zwakke punten kijken, zonder angst voor wat anderen misschien denken.

Wat vind jij?

Advertisement
Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt