Met deze tips en trucs bak je een perfect stukje biefstuk... als een echte chef! - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Met deze tips en trucs bak je een perfect…
Hoe dit meisje haar broer elke dag begroet, zorgt voor een glimlach op je gezicht! Een veulen dreigt te verdrinken in de rivier: de leider van de kudde slaagt erin haar te redden door haar aan haar manen mee te slepen

Met deze tips en trucs bak je een perfect stukje biefstuk... als een echte chef!

Door Sarah Nichele
9.504
Advertisement

De bereiding van vlees lijkt misschien eenvoudig en beperkt tot een paar stappen... Maar in die paar stappen gaan een aantal geheimen schuil die garant staan voor een optimaal, mals en smaakvol bereid stukje vlees. Vlees moet niet te ver doorgebakken worden, maar er mag ook geen bloed meer uit lopen. Denk je dat het mogelijk is om bijvoorbeeld de perfecte biefstuk te bereiden op de barbecue? Als je de volgens tips en trucs volgt, is de kans dat dit je lukt zeer groot.   

Begin met de biefstuk overvloedig te bestrooien met zout en laat het vlees een uurtje rusten.

Het zout ontrekt vocht uit het vlees. De vrijgekomen zoute sappen worden opnieuw geabsorbeerd en kruiden de biefstuk. Dep de biefstuk droog met een keukenpapiertje om het overtollige zout te verwijderen en ga verder met de volgende stap.

Bestrooi de biefstuk met een ruime hoeveelheid peper en druk dit in het vlees in met je vingertoppen.

Advertisement

Als de barbecue over meerdere grills beschikt, dienen deze allemaal op de maximale temperatuur te worden ingesteld voor 15 minuten. Wrijf er vervolgens met de staalborstel over om kolenresten te verwijderen.

Laat de eerste grill op de maximale temperatuur staan en draai de overige grills op de minimale temperatuur. Plaats de biefstuk op de eerste grill en laat het vlees 6 minuten bakken.

Draai de biefstuk na 6 minuten om: de kant die op de grill is geweest moet mooi van kleur. Laat ook de andere kant 6 minuten bakken.

Verplaats de biefstukken nu naar de minder warme kant van de grill en zorg ervoor dat de kant van het bot in de richting van het warmste deel is gedraaid. Op deze manier voorkom je dat de biefstuk uitdroogt.

Laat de biefstuk zo liggen tot de interne temperatuur van het vlees maximaal 50 °C heeft bereikt. Dit kun je meten met behulp van een keukenthermometer. Als je dit niet hebt, bak je de biefstuk 2 minuten op bovengenoemde wijze.

Advertisement

Verwijder de biefstuk van de grill en laat het 10 minuten rusten op de snijplank. Daarna kun je het vlees naar wens snijden en serveren.

Je kunt het vlees bijvoorbeeld wegsnijden van het bot en het vlees serveren in de vorm van een hele biefstuk.

Als je deze manier van biefstuk bereiden onder de knie hebt, mag je jezelf een echte barbecuemeester noemen!

Tags: TrucjesKokenNuttig
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt