De hondentest om je mentale leeftijd te achterhalen: test jezelf met een leuk spel

Janine image
door Janine

12 Juli 2020

De hondentest om je mentale leeftijd te achterhalen: test jezelf met een leuk spel
Advertisement

Leeftijd maakt niet uit wanneer je je jong "van binnen" voelt. We horen deze zin zo vaak zeggen, wat in veel opzichten niet verkeerd is. Afgezien van fysieke problemen, is het altijd heel goed om te proberen onze geest zo fris en fit mogelijk te houden, ook vanuit de redenering die we elke dag doen en vanuit onze min of meer open houding.

We zien namelijk vaak jonge mensen om ons heen die zich gedragen of denken als volwassener individuen, of, omgekeerd, om mannen en vrouwen van een bepaalde leeftijd te ontmoeten die een bijzonder jeugdige geest hebben. In feite heeft ieder van ons zijn eigen “mentale leeftijd”, die kan verschillen van de werkelijke. Het is een psychologisch concept waar Fransman Alfred Binet zich in heeft verdiept, die in het begin van de twintigste eeuw verschillende tests ontwikkelde om daarachter te komen. Een daarvan is dat wat we je hieronder laten zien: test jezelf en ontdek hou oud je geest is!

Advertisement

Hoeveel honden zie je in de tekening hieronder?

Hoeveel honden zie je in de tekening hieronder?

Pinterest

Kijk goed voordat je een antwoord geeft, want aan de hand van het aantal, zul je veel kunnen begrijpen over jouw intellectuele leeftijd, vaak verrassend heel anders dan je echte leeftijd! Heb je geantwoord? Welnu: hieronder zetten we de verschillende mogelijkheden en de bijbehorende leeftijden op een rij.

1. Als je 4 honden hebt gevonden

Je psychologische leeftijd is 20-25 jaar, daarom heb je een jeugdige, frisse geest, een persoonlijkheid die aandacht besteedt aan esthetische smaak en kunst. Je houdt van eenvoud, en je wordt graag met rust gelaten.

2. Als je 5 honden hebt gezien

Met 5 honden heb je een mentale leeftijd van ongeveer 25-30 jaar. Kenmerken? Transparantie, duidelijkheid, openheid, zowel in de persoonlijke en privésfeer als in de werksfeer.

Advertisement
Pxhere

Pxhere

3. Als je 6 honden op de foto ziet

Als het je gelukt is om 6 trouwe viervoeters op de foto te “vinden”, dan ben je mentaal gezien rond de 30-40 jaar. Je bent dus volop volwassen, betrouwbare, attente, voorzichtige mensen die er niet van houden om ten koste van alles te verschijnen, zonder de behoefte te voelen om zichzelf in te riskante situaties te plaatsen.

4. Heb je 7 honden geïdentificeerd?

In dit geval ben je nogal naïef, met een psychologische leeftijd tussen 10 en 20 jaar. Open, vriendelijk, eenvoudig en bevriend met iedereen, heb je de eeuwige jeugd!

Hoeveel honden heb jij gevonden? Herken je jezelf in het resultaat of heeft het je verrast? Laat het ons weten in de reacties!

Advertisement