Welk getal ontbreekt? Los het wiskunderaadsel op en laat zien dat je een genie bent

door Skip

04 September 2023

Welk getal ontbreekt? Los het wiskunderaadsel op en laat zien dat je een genie bent
Advertisement

Wiskundetests zijn een perfecte vorm van tijdverdrijf na een lange dag werken en zijn ze perfect om jezelf te testen op een leuke en vermakelijke manier. Door constant te te trainen op een laagdrempelige manier houd je je brein actief en laat je het niet verpieteren. Om dit doel te bereiken is op raadsels het antwoord en oplossingen vinden de ideale manier.

En, als we heel eerlijk zijn, hebben we ook gewoon overdag wel eens de behoefte aan wat afleiding. Even een momentje waar we even aan helemaal niets willen denken, maar gewoon even wat willen doen dat niet al te zwaar is. Deze logicaspelletjes passen dan precies in ons straatje. In dit artikel willen we je uitdagen dit raadsel binnen slechts 10 seconden op te lossen. Gaat jou dat lukken?

Advertisement

Wiskundebreinbreker:welk getal ontbreekt?

Wiskundebreinbreker:welk getal ontbreekt?

Bij deze wiskundetest moet je allereerst het plaatje bekijken en je hersenen gebruiken zodat je begrijpt welke dingen er allemaal op staan en hoe deze dingen zijn opgebouwd. Het doel van deze breinbreker is te weten welk getal er moet komen te staan op de plek van het vraagteken en dat moet je doen binnen 10 seconden.

Mensen die dat lukt in zo weinig tijd die zijn echte genieën en weet perfect hoe deze logicaspellen aangepakt dienen te worden. De kampioenen op dit gebied hebben er lang en dagelijks voor getraind om zo'n hoog niveau te bereiken en is dit iets wat wij allemaal kunnen, je moet het gewoon willen.

Het is tijd om jezelf op de proef te stellen en te kijken hoe goed je bent.

Advertisement

Probeer het raadsel slechts in 10 seconden op te lossen

Probeer het raadsel slechts in 10 seconden op te lossen

Pexels

Het aftellen is begonnen, de 10 seconden tikken snel weg, en je moet snel uitdokteren hoe je aan het ontbrekende getal moet komen. Er staan vier figuren op, bij drie daarvan staat een getal: 11, 13, 23. Het vierde getal ontbreekt en die moet je vinden. Maar hoe.

We willen je een kleine hint geven voordat we het complete antwoord verklappen. Kijk goed naar de tekeningetjes, probeer ze op te splitsen in aparte stukjes en probeer te begrijpen waar de tekeningetjes uit bestaan. Dit gaat je geheid het goede antwoord opleveren. Bedenk ook dat bij de afgebeelde eieren ook een getal hoort.

Weet je hoe je tot het antwoord moet komen? Is het je al gelukt? Als dat zo is, complimenten, je bent een uiterst vaardige en uitstekende waarnemer. Jouw vermogen om wiskundig te denken is zeer ontwikkeld en zijn je vaardigheden van een hoog niveau wat betreft deze grappige uitdaginkjes. Wij staan op het punt om je de oplossing te verklappen, maar als je het antwoord nog niet hebt, geef jezelf nog een kans ook al zijn de 10 seconden voorbij, en kijk nog een keer naar het eerste plaatje.

Oplossing voor het wiskunderaadsel

Oplossing voor het wiskunderaadsel

Het ontbrekende getal is 25, maar hoe zijn we daar op gekomen? Het belangrijkste was om goed te kijken naar de losse onderdelen waar de verschillende tekeningetjes uit bestaan. Eieren bestaan uit eigelen en eiwitten en zit hem het antwoord juist in hoeveel er daar van zijn.

Bij het eerste ei heb je een eigeel en een eiwit wat als getal 11 oplevert. Bij het tweede ei direct daarnaast is er slechts één eiwit en drie eigelen, wat uitkomt op 13. Het ei links onderin en het bijbehorende getal is 23 omdat er 2 eiwitten zijn en 3 dooiers. Voilà en het spel is uit: als er in het vierde ei twee eiwitten zijn en 5 dooiers dan kan je niet anders dan 25 neerzetten op de plek van het vraagteken.

Had je dit ook door of was het toch moeilijker dan gedacht?

Advertisement