Zie jij het verstopte dier op deze foto? Ontdek of je een goed waarnemingsvermogen hebt

Janine image
door Janine

06 Juli 2023

Zie jij het verstopte dier op deze foto? Ontdek of je een goed waarnemingsvermogen hebt
Advertisement

Het stimuleren van de hersenen en het oefenen van je logisch-deductieve vaardigheden is een geweldige manier om jezelf te vermaken: je ontspant door een paar minuten van je dag voor jezelf uit te trekken en je houdt de hersenen actief terwijl je plezier hebt.

Onder de meest populaire spelletjes in de wereld van het web zijn er ongetwijfeld optische illusies en pareidolia, oftewel de onbewuste illusie: een fenomeen dat ertoe leidt dat willekeurige vormen van objecten of profielen worden teruggebracht naar bekende figuren. Die van vandaag is bijzonder interessant: laten we eens kijken wat het is.

via Reddit

Reddit - FindTheSniper

Reddit - FindTheSniper

In deze kleurrijke afbeelding zit de vorm van een dier verborgen. Gebruiker @FindTheSniper deelde deze tekening voor het eerst op Reddit, het beroemde Amerikaanse forum: het behoeft geen betoog dat de leuke puzzel snel de ronde deed op het web.

Het is zeker geen getimede uitdaging, maar eerder een manier om het vermogen om te observeren en voorbij de schijn te kijken te stimuleren, door verder te gaan. Probeer het eens: ontspan je blik en observeer de afbeelding. Zie jij de mysterieuze figuur?

Naast het bewonderen van het prachtige kunstwerk, kan de chromatische mix de waarnemer ertoe brengen de gelaatstrekken te verwarren en de figuur van het dier niet onmiddellijk te herkennen. Je kunt de aanwezigheid van een dier opmerken als je voldoende geconcentreerd bent. Kun je de identiteit van het wezen in kwestie begrijpen? Als je de oplossing niet ziet, hoef je je geen zorgen te maken: hieronder vind je de oplossing.

Advertisement
Reddit - FindTheSniper

Reddit - FindTheSniper

Als je het antwoord op de test wilt weten, de gebruiker zelf onthult het, wat bevestigt wat sommige gebruikers hebben verondersteld in de opmerkingen onder de afbeelding van de tekening.

Sommige mensen zijn er in geslaagd de oplossing te vinden: het dier dat in de verschillende kleuren verborgen zit, is een olifant.

In de afbeelding hieronder benadrukt een witte lijn perfect het profiel van de dikhuid die verborgen is tussen de verschillende gekleurde vlekken. Heb je het gezien, zelfs zonder de suggesties?

Advertisement