Een rijke vrouw sterft: de buren slagen erin om de hele erfenis te pakken te krijgen in plaats van de kleinkinderen

Janine image
door Janine

02 Juli 2023

Een rijke vrouw sterft: de buren slagen erin om de hele erfenis te pakken te krijgen in plaats van de kleinkinderen
Advertisement

Een van de meest delicate kwesties om "in de familie" te behandelen, is die met betrekking tot de verdeling van het vermogen van een overleden persoon. We hebben het over de erfenis, wat heel vaak een reden is voor conflicten en onenigheid tussen familieleden. Over geld, onroerend goed, kostbare voorwerpen worden in sommige gevallen ruzie gemaakt, misschien om iemands financiële situatie en levensomstandigheden een beetje te verbeteren.

Om bepaalde problemen, zoals discussies en onrechtvaardigheden die snel kunnen ontaarden en tot onbezonnen handelingen kunnen leiden, te vermijden, wordt een document van een specifieke juridische waarde opgesteld: het testament. Maar wat als deze laatste op het allerlaatste moment wordt gewijzigd? Dat is precies wat er in dit verhaal is gebeurd, laten we de details bekijken.

via 9now.nine

Advertisement

A family has been left empty-handed after a court decision handed strangers the keys to their relative's multi-million-dollar properties. #9ACA

Pubblicato da A Current Affair su Giovedì 11 marzo 2021

Het begon allemaal toen David Moore en zijn vriendin, Dee Andreasen, besloten een huis te kopen aan Louisa Road 70, in Birchgrove, in the Inner West van Sydney. Ze omschreven hun toen nieuwe woning als “het lelijkste huis in de mooiste buurt”.

Binnen korte tijd hadden ze een diepe vriendschap gesloten met Barbara Murphy, die enkele eigendommen in dezelfde straat bezat. De oude vrouw had altijd een "neus voor zaken" gehad en beschikte dankzij een reeks investeringen over een aanzienlijke vastgoedportefeuille.

Enkele jaren later, op 83-jarige leeftijd, stierf mevrouw Murphy en liet haar geliefde buren $25.000 achter. Haar broer en zus, Don en Marion, zouden in plaats daarvan recht hebben op de resterende 11 miljoen dollar van haar nalatenschap.

Maar de buren vonden die som geld niet genoeg: volgens hen hadden ze recht op alles en daarom wendden ze zich tot de rechter.

Advertisement
Fabio Pozzebom/ABr/Wikimedia - Not the actual photo

Fabio Pozzebom/ABr/Wikimedia - Not the actual photo

In werkelijkheid gingen ze eerst naar Murphy's broers om te proberen "hen aan het denken te zetten", maar ze weigerden - totaal verbijsterd - om dat verzoek te accepteren, omdat ze het volkomen zinloos vonden. En dus eindigden ze allemaal in de rechtbank.

De juridische strijd duurde 6 jaar, gedurende welke tijd zowel Don als Marion, de broer en zus van Murphy, stierven. Marions stiefkinderen, Carol Gaarde, David Hickman en Shirley Archer waren er dan ook van overtuigd dat door directe familieopvolging het totale vermogen van de overleden vrouw, dat nu opgelopen was tot ruim 40 miljoen dollar, van hen was. En juridisch gezien was dat ook zo.

Toch deed de rechtbank een uitspraak die iedereen schokte: er was jaren geleden een belofte gedaan tussen de buren en Murphy.

The couple's elderly neighbour had promised them her whole estate but only left them $25k in her will. They took legal action against her family and won.

Pubblicato da Daily Mail Australia su Martedì 27 ottobre 2020

David en zijn vrouw Dee hadden een overeenkomst gesloten met de oude vrouw: er moest aan twee voorwaarden worden voldaan om van haar gehele erfenis te kunnen genieten.

Ten eerste had het paar geen structurele veranderingen aan hun eigendom mogen aanbrengen die het prachtige uitzicht op de haven van de huizen van Murphy zouden belemmeren. Ten tweede, aangezien ze geen kinderen of naaste familie in Sydney had, vroeg ze of ze voor haar wilden zorgen, zodat ze niet de rest van haar leven in een verpleeghuis hoefde door te brengen. Het paar ging akkoord en hield woord.

Uiteindelijk oordeelde de rechter in hun voordeel, in de overtuiging dat het paar de wensen van de vrouw daadwerkelijk had gerespecteerd.

De stiefkinderen van Marion waren geschokt door de beslissing van de rechtbank, maar konden niet anders dan accepteren. Ben je het eens met het vonnis van de rechter? Laat het ons weten!

Source:

Dailymail

Advertisement