Corrigeer de som: lukt het je door slechts twee lucifers te verplaatsen?

Janine image
door Janine

26 Juli 2023

Corrigeer de som: lukt het je door slechts twee lucifers te verplaatsen?
Advertisement

Logische tests zijn erg belangrijk om je geest getraind te houden terwijl je je vermaakt. Er verschillende doen is een goed tijdverdrijf, in plaats van uren en uren voor de tv te zitten met beelden die voorbij komen, maar die ons geen manier geven om ons hoofd actief en helder te houden. Wiskundige spellen daarentegen kunnen een goede bondgenoot zijn om jezelf op de proef te stellen en er zijn mensen die er grote fans van zijn en niet kunnen wachten om er een paar te spelen.

Dergelijke spelletjes spelen is ook leuk voor, laten we eerlijk zijn, dat snuifje competitiedrang dat in ieder van ons wordt geactiveerd. De oplossing vinden voordat anderen dat doen, is een teken van vaardigheid en geeft ons een groot gevoel van voldoening. Hier is daarom een leuke quiz waarin het om redeneren gaat.

De afbeelding die je ziet, toont je een beslist verkeerde som die je zou moeten proberen te corrigeren door slechts 2 lucifers te verplaatsen. Gaat het je lukken? Laat de uitdaging beginnen!

Advertisement

Test: kun jij de som corrigeren door slechts twee lucifers te verplaatsen?

Test: kun jij de som corrigeren door slechts twee lucifers te verplaatsen?

Redeneren is de sleutel in deze visuele quiz. Focussen is de eerste stap om te begrijpen waar het probleem ligt en hoe het op te lossen. Zodra je de opdracht begrijpt, kun je op verschillende manieren te werk gaan. Er zijn er die bijvoorbeeld het liefst alles in gedachten doen en er zijn er die juist altijd de voorkeur geven aan pen en papier. Er is geen goede of foute manier: iedereen heeft zijn eigen manier, het belangrijkste is om tot de oplossing te komen.

Lukt het je?

Laten we dus uitgaan van het feit dat de som helemaal verkeerd is: 1+1 zal in geen enkel universum 5 kunnen opleveren. Zodra dit fundamentele "detail" is geverifieerd, is het aan jou om erachter te komen hoe je de lucifers kunt verplaatsen, slechts twee, niet meer, om de rollen om te draaien en als overwinnaar uit de bus te komen.

Advertisement
Pexels

Pexels

Een uitweg vinden is niet eenvoudig, we weten het goed. Maar de moeilijkheden die inherent zijn aan dit logische spel zijn een wondermiddel voor onze geest. Ze trainen het en houden het actief, dus geef niet op en blijf proberen. Er is geen tijdslimiet om de quiz op te lossen: neem de tijd die je nodig hebt en redeneer zonder haast. Heb er vooral veel plezier in!

Heb je al je berekeningen gedaan, maar kom je er gewoon niet uit? Geen probleem, je hebt twee alternatieven: probeer het opnieuw of kijk naar de oplossing die we je op het punt staan te geven.

De tijd is gekomen om de oplossing voor deze logische test te onthullen

De tijd is gekomen om de oplossing voor deze logische test te onthullen

Het is mogelijk om slechts twee lucifers te verplaatsen om de logische puzzel op te lossen. Welke? Laten we beginnen met de som. Om de som te kunnen veranderen, moet de + noodzakelijkerwijs een min worden. De verticale lucifer die is verwijderd uit het toevoegingsteken, wordt toegevoegd aan de 5, waardoor het een 9 wordt. Maar let wel, dat is nog niet alles. Richt je aandacht op het resultaat en vervolgens op het getal 9. Pak het centrale luciferstokje en beweeg het naar links om de cirkel te sluiten en dit getal opnieuw te transformeren. Je hebt een fantastische 0 behaald. Op dit punt is het spel klaar: 1-1=0. De som is weer zinvol en de oplossing voor de logische test is geserveerd.

Op welke van de lucifers heb je de meeste aandacht gevestigd? Het is essentieel om onmiddellijk een manier te identificeren, maar soms, zelfs na enkele minuten wachten, kan een beetje intuïtie voldoende zijn om het probleem op te lossen.

En als dit logische spel je intrigeerde, zien we je de volgende keer weer!

Advertisement