Gebruik deze truc om tegelvoegen zonder veel moeite en zonder reinigingsmiddelen schoon te maken

Janine image
door Janine

04 Augustus 2023

Gebruik deze truc om tegelvoegen zonder veel moeite en zonder reinigingsmiddelen schoon te maken
Advertisement

Als je van doe-het-zelven houdt, als je graag actie onderneemt, maar vooral als je ervan houdt om elke centimeter van je huis te zien schitteren en glanzen... dan mag je deze tips niet missen!

Laten we eerlijk zijn, schoonmaken is niet bepaald synoniem met plezier. De voldoening die voortkomt uit het leven in een gezonde en geurige omgeving, betaalt echter alle inspanningen terug die nodig zijn om deze resultaten te behalen. We willen enkele thuismethodes voorstellen, die binnen ieders bereik liggen, om je vloeren te laten glanzen. Moe van die "zwarte lijnen" die zich vormen tussen de ene tegel en de andere? Laten we samen kijken hoe we dat kunnen oplossen.

via Takprosto

Advertisement
Gebruik deze truc om tegelvoegen zonder veel moeite en zonder reinigingsmiddelen schoon te maken - 1

Hoe vaak of hoe goed je ook schoonmaakt, het is helaas onvermijdelijk - door de jaren heen - dat er zich op bepaalde plekken in je huis vuil ophoopt. Een van de favoriete doelwitten van vuil lijkt de vloer te zijn.

We hebben het over de lijnen tussen de verschillende tegels die de een van de ander omlijnen, die fungeren als een "perimeter" voor elk van hen. Welnu, deze "lijnen" zijn duidelijk een integraal onderdeel van de vloer en hebben het probleem dat ze een klein “hoogteverschil" hebben waar het vuil zich ophoopt.

Dus wat eens vlekkeloos ogende witte lijnen waren die elke tegel van elkaar scheidden, zijn nu een reeks verre van schone resten die ze in zwarte voegen hebben veranderd. Maar daar is een remedie voor, en het is eenvoudiger dan je zou denken!

Advertisement
Takprosto

Takprosto

Dus of het nu vet, kalkaanslag of een andere onzuiverheid is, geen probleem: je hoeft alleen maar deze paar volledig natuurlijke ingrediënten in handen te krijgen om je huis een nieuwe look te geven. Laten we meteen aan de slag gaan.

Wapen je met zuiveringszout, een citroen, witte azijn, een borstel, sponzen en een kom. Je hebt ook wat water nodig om alles door elkaar te mengen; vertrouw er maar op: dit is een buitengewoon recept. Er zijn geen chemicaliën nodig, en je hoeft ook geen uren te besteden aan het obsessief schrobben van elke millimeter van je vloeren.

Laten we eens kijken hoe we deze ingrediënten op de juiste manier kunnen "portioneren" en welke techniek we moeten gebruiken om niet veel energie te verbruiken in wat een ondankbare taak lijkt. Dat is niet zo, niet met de juiste methode.

Takprosto

Takprosto

Begin met ongeveer twee eetlepels zuiveringszout in de kom te doen en voeg 250 ml water toe (ongeveer twee volle glazen). Voeg dan langzaam wat citroensap toe: er vormt zich een bruisend schuim, dus ga langzaam en zonder haast te werk. Op dit punt hoef je alleen nog maar 250 ml witte azijn te gieten, goed te mengen en een paar seconden te wachten om er zeker van te zijn dat elk element zijn "reactie" heeft gehad.

Op dit punt zit er niets anders op dan dit mengsel op de voegen tussen de ene tegel en de andere aan te brengen, hiervoor kun je eenvoudig een klassieke spons gebruiken. Nadat je de bovengenoemde "vloeibare oplossing" over het gehele betreffende oppervlak hebt uitgesmeerd, wacht je ongeveer 30 minuten totdat deze effect heeft.

Nu is het tijd voor de laatste stap: rust jezelf uit met een harde borstel en wrijf voorzichtig over de verschillende voegen: als bij toverslag zal het vuil beginnen los te laten, waardoor het oorspronkelijke witte uiterlijk van je vloeren wordt hersteld! Als je klaar bent, spoel je af, droog je, en je bent klaar. Makkelijk, nietwaar?

Advertisement