De manier waarop je zit, kan iets interessants over je persoonlijkheid onthullen: zien is geloven

Janine image
door Janine

29 Mei 2023

De manier waarop je zit, kan iets interessants over je persoonlijkheid onthullen: zien is geloven
Advertisement

Heel vaak, te vaak, is de eerste indruk degene die er het meest toe doet. We observeren een persoon, zijn kleding, zijn blik, zelfs zijn manier van lopen en komen tot snelle conclusies. Dit geldt natuurlijk niet voor iedereen, maar het is gemakkelijk om je te laten beïnvloeden door iemands uiterlijk en daarom je eerste oordelen te vellen.

Er is een klein trucje dat ons kan helpen een idee te krijgen, ook al is het nogal summier, van met wie we te maken hebben en alleen door een snelle eerste blik.

via Boldsky

Advertisement

How do you keep your legs when you’re sitting down? This is what your sitting posture says about your personality!...

Pubblicato da Ask Punam Khokhar su Domenica 4 agosto 2019

In feite helpt lichaamstaal ons: dat soort non-verbale en indirecte communicatie dat voortkomt uit kleine, bijna onvrijwillige, instinctieve gebaren. Het gaat erom te weten hoe je deze tekenen moet begrijpen.

Het is geen exacte wetenschap, maar sommige van deze theorieën zijn gebaseerd op de analyse van de psychologie van menselijk gedrag en hebben daarom een ​​fundament van waarheid, zij het een algemene en benaderende.

We willen even stoppen en de verschillende manieren analyseren waarop mensen, zowel mannen als vrouwen, zitten: de manier waarop ze naar voren leunen of niet met hun bovenlichaam, armen en benen gekruist of uitgestrekt, zijn nuttige details om iets te onthullen van de persoonlijkheid van het individu dat "onderzocht" wordt.

Advertisement
Wallpaperflare - Not the actual photo

Wallpaperflare - Not the actual photo

Kijk naar de foto van de verschillende manieren van “zitten” en noteer deze nuttige observaties!

"Pose A": een persoon die zit met knieën en voeten naar binnen gedraaid, bijna aanrakend. Deze “elementen” roepen een gevoel van geslotenheid op, van emotionele kwetsbaarheid, van onzekerheid. Het kan een eigenschap zijn die gevonden wordt bij creatieve individuen, die soms impulsief kunnen handelen; ze hebben de neiging om problemen te vermijden in plaats van ze aan te pakken.

"Pose B": de benen gekruist. Een houding die zowel ongemak als een gevoel van "formaliteit" kan aangeven, maar ook precies het tegenovergestelde wanneer de romp goed tegen de rugleuning van de stoel leunt, in welk geval het eerder een gevoel van superioriteit uitdrukt. Het is een typische manier van zitten voor dromers en degenen die buiten de gebaande paden denken.

"Pose C": benen uit elkaar. Degenen die de gewoonte hebben om op deze manier te zitten, tonen een verlangen om anderen te domineren, laten zich niet snel intimideren en tonen dit bijna door anderen uit te dagen in een "open en ontspannen" positie.

"Pose D": benen gesloten, samen en recht. Deze positie duidt op een zeer discrete, introverte persoonlijkheid. Als benen en voeten bijna gesloten zijn, is dat een symptoom van totale geslotenheid, van een persoon die niet benaderd wil worden; wanneer daarentegen de benen wat open staan ​​​​en de rug recht is, symboliseert dit aandacht en interesse in de gesprekspartner.

"Pose E": beide benen opzij. Een typische houding van charismatische en dynamische mensen, die de zaken meestal niet al te serieus nemen. Ze zijn in feite over het algemeen ontspannen en kalm van aard. Hoe zit jij meestal? Laat het ons weten!

Advertisement