Je ziet ze ineens op je lichaam, maar je weet niet wat het is? Het is tijd om erachter te komen wat die rode puntjes betekenen

Janine image
door Janine

31 Juli 2023

Je ziet ze ineens op je lichaam, maar je weet niet wat het is? Het is tijd om erachter te komen wat die rode puntjes betekenen
Advertisement

We zijn ons er terdege van bewust dat ons lichaam voortdurend verandert en evolueert. Het verstrijken van de tijd bevordert allerlei soorten veranderingen, zelfs onmerkbare, en het komt niet zelden voor dat we details opmerken die we nog nooit eerder hebben gezien. Heb je bijvoorbeeld wel eens plotseling rode puntjes op je huid gevonden? Het zijn kleine plekjes die van de ene op de andere dag tevoorschijn komen, maar wie van ons weet eigenlijk wat ze zijn?

Moeten we ons zorgen maken over hun verschijning of kunnen we gerust zijn? Het is tijd om erachter te komen.

via Medical News Today

Advertisement

CHERRY ANGIOMAS -know anyone who has these? One of the common causes is bromine poisoning. Bromine is an element that...

Pubblicato da Dr. Sharnael Wolverton Sehon - Swiftfire International su Mercoledì 21 giugno 2023

Wie heeft er nooit rode puntjes op de huid opgemerkt die plotseling voor onze ogen verschenen en veel verbijstering en vragen opriepen? De meesten van ons, maar we weten niet zeker of iedereen weet wat het eigenlijk zijn. Kunnen we rustig slapen, of moeten die rode puntjes ons attent maken en moeten we ons zorgen maken?

Het jezelf afvragen is meer dan normaal, net als willen weten of ze al dan niet schadelijk zijn voor onze gezondheid, of zelfs een symptoom zijn van een bepaalde pathologie. Laten we er samen achter komen.

Allereerst moet worden opgemerkt dat ze een bijzonder kenmerk zijn dat naar voren komt bij mensen ouder dan 30 jaar. Ze verschijnen niet op de huid van kinderen, maar zijn verbonden met het verstrijken van de tijd. Wat betekenen ze?

Advertisement
jlk.1/Flickr

jlk.1/Flickr

Deze rode puntjes zijn kersenangiomen, kleine huidformaties die bestaan ​​uit kleine bloedvaten of haarvaten. Hieraan ontlenen ze hun bijzondere kleur. Ook bekend als Campbell de Morgan-vlekken of seniele angiomen, zijn het goedaardige tumoren die verband houden met veroudering en die steeds talrijker worden naarmate we ouder worden.

De meeste vormen geen probleem voor onze gezondheid: ze zijn onschadelijk en storen ons niet, maar in zeldzame gevallen kan het tegenovergestelde gebeuren. Als er wondjes optreden, is het noodzakelijk om contact op te nemen met een specialist om te begrijpen wat je moet doen.

Pexels

Pexels

Een andere vraag met betrekking tot deze rode puntjes is: zijn ze te voorkomen? In werkelijkheid zijn het spontane formaties en het is niet zo vanzelfsprekend dat men hun verschijning kan vermijden. Er zijn echter voorzorgsmaatregelen om ze te verminderen, maar de resultaten zijn niet gegarandeerd.

Een mogelijke stap vooruit zou bescherming tegen UV-stralen kunnen zijn. Langdurige blootstelling aan zonlicht helpt ons zeker niet om de mogelijkheid weg te nemen dat deze puntjes op de armen, benen, borst en andere delen van het lichaam verschijnen. Je huid goed beschermen en gezond houden is het uitgangspunt om eventuele problemen te voorkomen. En als je ze om esthetische redenen wilt verwijderen of omdat ze zich op bepaalde punten van het lichaam bevinden en ons ongemak bezorgen, geen probleem, je kunt je toevlucht nemen tot laserbehandelingen, altijd volgens medisch advies.

Heb je ze ooit op je huid opgemerkt en wist je al wat het was?

Advertisement