Vlakbij snurkende mensen slapen kan schadelijk zijn voor de gezondheid: dit onthult een wetenschappelijk onderzoek - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Vlakbij snurkende mensen slapen kan…
Deze verpleegster geeft een deel van haar lever om een 8-jarige patiënt te redden Een 5-jarig meisje werd halverwege het jaar van school verbannen omdat ze kinderdiabetes had

Vlakbij snurkende mensen slapen kan schadelijk zijn voor de gezondheid: dit onthult een wetenschappelijk onderzoek

Door Janine
10.705
Advertisement

Velen zullen familieleden, partners of vrienden hebben die, tijdens hun welverdiende rust, beginnen te snurken en geluiden maken die de slaap van degenen om hen heen tot een echte nachtmerrie kunnen maken.

Dit is een veelvoorkomend probleem dat de slaap van een groot aantal mensen kenmerkt. Afgezien van het onaangename aspect van snurkende mensen, is het echter goed om ook stil te staan bij degenen die ’s nachts bij hen zijn, in hetzelfde bed, in dezelfde slaapkamer of in hetzelfde huis.

Voortdurend worden blootgesteld aan het geluid van anderen die snurken, kan in feite op de lange termijn nogal schadelijk voor de gezondheid zijn. Het wetenschappelijk onderzoek waar we het over hebben, legt ons uit waarom.

Wetenschappers hebben zich gericht op de problemen die kunnen ontstaan ​​bij mensen die slapen in de buurt van degenen die snurken, ze hebben risico's ontdekt die gepaard gaan met een gebrek aan slaap, of althans met een slechte nachtrust, gestoord door teveel lawaai.

Slaapgebrek leidt tot gezondheidsproblemen die we vaak onderschatten. Als je in contact bent met constante geluiden, zoals snurken, kun je kostbare uren rust verliezen, die van vitaal belang zijn voor het lichaam om zich “op te laden” na een dag vol activiteiten. Tegelijkertijd bevordert een rustige en vooral constante slaap de werking van de stofwisseling en geheugenconsolidatie.

Voor degenen die slapen naast een persoon die snurkt, is dit alles misschien niet zo vanzelfsprekend. De slaapfasen voor deze mensen zijn niet consistent en dit heeft invloed op hun algemene welzijn. Een studie uitgevoerd door Queen's University in Ontario, Canada, probeerde de effecten van het geluid van snurken te onderzoeken, zowel op degenen die snurken als op degenen die ernaast liggen.

Door vier stellen tussen de leeftijd van 35 en 55 te selecteren waarin een van hen aan dit probleem leed, concludeerden de onderzoekers dat de gevolgen van het geluid van nachtelijke ademhaling vooral duidelijk waren voor degenen die naast de mensen die snurken liggen. Alle partners van de "snurkers" hebben in feite psychofysieke gevolgen ondervonden van hun constante blootstelling aan geluid.

Bovendien hebben we vaak gewezen op het belang van stilte en om een rustige en vredige omgeving te creëren, weg van het rumoer dat we elke dag ondergaan. Volgens bevindingen van het Imperial College of Science in Londen staan mensen die in de buurt van luchthavens of lawaaierige plaatsen wonen, meer blootgesteld aan risico's op gehoorproblemen, stress, angst, hoge bloeddruk en prikkelbaarheid.

Advertisement

Hoe harder het lawaai, hoe meer het lichaam risico loopt op vergelijkbare problemen, ongeacht het feit dat de mensen die werden onderworpen aan analyses door Londense onderzoekers wakker werden of niet. Deze risico's kunnen, volgens wat wetenschappers hebben geconcludeerd, evenzeer gelden voor elk geluid dat groter is dan 35 decibel, zoals in het geval van snurken.

Kortom, de resultaten van deze onderzoeken moeten veel mensen doen nadenken over de noodzaak om hun problemen met nachtelijke ademhaling op te lossen, uiteraard ook door middel van advies en medische therapieën. Hun gezondheid en welzijn, evenals die van de mensen om hen heen, zullen er enorm van profiteren.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt