Een experiment van een leraar laat ons duidelijk zien wat het betekent om je handen niet te wassen en voedsel aan te raken - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een experiment van een leraar laat ons…
De leerlingen verrassen hun lerares die kanker heeft door een kerstkoor in haar tuin te organiseren Het hebben van oprechte vrienden op het werk verbetert de kwaliteit van ons leven: dat zegt een psycholoog

Een experiment van een leraar laat ons duidelijk zien wat het betekent om je handen niet te wassen en voedsel aan te raken

Door Janine
2.029
Advertisement

Het is een van de meest voorkomende aanbevelingen van ouders aan hun kinderen: je handen goed wassen, elke keer voor je gaat eten - en niet alleen - is essentieel. Een gebaar dat in zijn eenvoud enorm belangrijk is voor onze gezondheid en die van anderen.

Leren om het uit gewoonte te doen is iets dat moet worden verworven sinds de schooljaren. Voor de kleintjes is het namelijk erg nuttig om te begrijpen wat het betekent om hygiënisch te zijn, beginnend met de handen. In dit verband heeft een lerares natuurkunde besloten een heel speciaal experiment met haar leerlingen uit te voeren, met op zijn zachtst gezegd indrukwekkende resultaten.

via: Indy100

De docente heet Jaralee Annice Metcalf en ze geeft les op een Amerikaanse school in Idaho. Via een bericht op haar Facebook-account liet ze iedereen zien wat ze deed met haar studenten, ter gelegenheid van het begin van het griepseizoen. In de late herfst en de vroege winter, worden de risico's op besmetting groter, en het niet zo nauw nemen met de hygiëne van de handen is een grote fout.

De reden? Jaralee liet het overduidelijk zien. Het wetenschappelijke project heeft voorzien dat elke leerling vers brood met zijn handen aanraakt. Om precies te zijn, werden 5 plakjes genomen, waarvan één met de handen werd aangeraakt na gebruik van schoolcomputers, één na het reinigen met een desinfecterend middel, één na het wassen met water en zeep, één werd aangeraakt met vuile handen, terwijl de laatste niet werd aangeraakt.

foto: Pixnio

De sneetjes brood werden in hermetisch gesloten zakken gedaan en na ongeveer 4 weken kwamen de verschillen in de manier waarop ze werden aangeraakt expliciet naar voren. Kijk maar naar de afbeeldingen om te beseffen wat de sneetjes witbrood hebben “verwelkomd” afhankelijk van de handen die ze hebben aangeraakt. Degene die werden aangeraakt met vuile handen of die van laptops kwamen, vertoonden de slechtste resultaten, en zelfs de handen die waren gedesinfecteerd met de juiste gel deden het niet goed.

Advertisement

De post van de lerares lokte onmiddellijk talrijke reacties uit en ging viral op het web. Het lijkt ons duidelijk, in het licht van dit eenvoudige maar belangrijke experiment, dat de enige manier om verspreiding van ziektekiemen en het ontstaan van pathologieën te voorkomen, is om altijd en in elk geval te onthouden om je handen zo vaak mogelijk te wassen.

Het is duidelijk dat er niet wordt gesuggereerd om overdreven aandacht te besteden aan hygiëne, misschien aan de rand van smetvrees. Eraan denken om je handen te wassen, die alles en iedereen hebben aangeraakt, is echter een gewoonte die een waardevolle hulp voor onze gezondheid biedt.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt