Ze heeft haar tanden al 10 jaar niet gepoetst, de jonge vrouw vertelt: "Ik krijg veel complimenten, ze zijn wit en perfect"

Janine image
door Janine

06 April 2022

Ze heeft haar tanden al 10 jaar niet gepoetst, de jonge vrouw vertelt: "Ik krijg veel complimenten, ze zijn wit en perfect"
Advertisement

Mondhygiëne is ongetwijfeld een aspect van het dagelijks leven dat niet over het hoofd mag worden gezien of verwaarloosd: kiespijn is een van de pijnlijkste ongemakken en daarnaast is het verzorgen van de mond erg belangrijk. Om de afwezigheid van tandbederf, bacteriën, tandvleesontsteking, vlekken en verschillende soorten problemen te voorkomen, raden experts aan om elke dag tandzijde te gebruiken en na de maaltijd de tanden te poetsen.

Het overslaan van deze stappen kan op de lange termijn tot ernstige - en ook kostbare - complicaties leiden, maar dit lijkt een Engels meisje genaamd Alice al meer dan tien jaar niet te interesseren.

via The Sun

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Alice Kid, inwoonster van Londen, zei dat ze op haar dertiende in opstand kwam tegen het gebruik van de tandenborstel: "Ik poets mijn tanden nooit. Het is een vreselijke bekentenis om te maken en het is een van die sociale taboes waar niemand over mag praten. Maar de waarheid is dat het me niet kan schelen, ik heb het al tien jaar niet meer gedaan."

De jonge vrouw hoeft op geen enkele manier in te grijpen, stelt ze, aangezien haar tanden er perfect uitzien: wit en gezond.

Maar waar komt deze ongebruikelijke keuze van haar vandaan?

Van kinds af aan vergat Alice vaak haar tanden te poetsen. Het was geen constante gewoonte voor haar, maar ze gebruikte alleen tandpasta als ze het zich herinnerde. Totdat ze op twaalfjarige leeftijd een jaar een beugel moest dragen. Een ervaring die later het definitieve afscheid - bij wijze van spreken - van de mondhygiëne veroorzaakte.

"De orthodontist bleef mijn tanden poetsen terwijl ik de beugel in had. Misschien kwam ik daarom in opstand."

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Het enige dat Alice gebruikt om voor haar mondhygiëne te zorgen, is kauwgom, wat haar een fris gevoel geeft. Ondanks het decennium dat ze zonder het gebruik van een tandenborstel heeft doorgebracht, beweert het meisje dat ze nooit problemen heeft gehad met een slechte adem.

"Mijn partner heeft nooit negatieve opmerkingen gemaakt", zei ze.

De levensstijl van de jonge vrouw en haar gezonde eetgewoonten behouden op de een of andere manier de gezondheid van haar tanden, waar ze tal van complimenten voor krijgt.

Alice drinkt geen alcohol, rookt geen sigaretten en gebruikt veel groenten in haar dieet. Dit zijn volgens haar de geheimen van haar perfecte gebit.

Elk jaar gaat ze voor controle naar de tandarts, maar het is hem nooit opgevallen: “Hij vraagt ​​me nooit of ik mijn tanden wel poets, dus ik verklap mijn geheim niet. Hij klaagt tegen me dat ik niet flos, maar verwijdert dan meestal de tandplak die zich heeft opgehoopt tijdens de 15 minuten durende controle. Als hij me had gezegd dat ik ze moest poetsen, had ik zijn advies opgevolgd. Maar voor nu zegt iedereen hoe mooi en gezond mijn tanden zijn, dus waarom zou ik me druk maken over de tijd en kosten om ze te poetsen?' concludeerde Alice.

Wat vind jij? Zal ze in de toekomst problemen krijgen als ze haar tanden niet poetst?

Advertisement