Oude cassettebandjes: heb jij ze nog? Ze kunnen duizenden euro's waard zijn!

Janine image
door Janine

24 Augustus 2023

Oude cassettebandjes: heb jij ze nog? Ze kunnen duizenden euro's waard zijn!
Advertisement

Voor degenen die hun puberteit in de jaren ’80 en ’90 beleefden, is het niet moeilijk om echte “memorabilia” te bezitten die geschiedenis hebben geschreven: boeken, modelbouw, postzegels, muziekcassettes en videocassettes. Sommige objecten, die zeldzamer of “iconisch” zijn geworden, worden in feite beschouwd als verzamelobjecten en hebben daarom een ​​bepaalde waarde en niet alleen een emotionele waarde.

Naast het ophalen van mooie herinneringen aan iemands jeugd, zijn er zelfs enkele "stukken" die duizenden euro's waard zijn! Zoals bijvoorbeeld oude cassettebandjes. Laten we eens kijken welke het meest gewild en waardevol zijn.

via Discogs

Advertisement
Luiz O Carlos/Facebook - Not the actual photo

Luiz O Carlos/Facebook - Not the actual photo

Laten we eerlijk zijn: alles wat vintage is, heeft een unieke “smaak” en omvat nostalgie en talloze herinneringen. In feite zijn veel mensen opgegroeid met, in dit geval met een koptelefoon op, voorwerpen die typerend waren voor een paar decennia geleden en die nu zijn vervangen door nieuwe technologie.

Toch maakt je hart altijd een sprongetje wanneer je sommige “elementen” uit het verleden ziet en aanraakt. Voor sommigen is het misschien een oude en tijdloze schoolrugzak die hun kindertijd/adolescentie markeerde, voor anderen een typische spelcomputer, enzovoort.

Maar hoeveel mensen zijn opgegroeid met een melodie, een soundtrack – misschien beroemd gemaakt door een film – in hun oren?! Waarschijnlijk veel en, ongeacht iemands muzieksmaak, waren er in de jaren ’80 en ’90 veel cassettebandjes. En nu kunnen sommige hiervan een klein fortuin waard zijn! Laten we samen uitzoeken welke.

Advertisement
Ruslan Alekso/Pexels

Ruslan Alekso/Pexels

Ze waren groter dan een moderne smartphone en pasten uiteraard in nog grotere apparaten met "royale" afmetingen. Hun charme is volgens velen onveranderd gebleven, maar niet hun waarde die aanzienlijk is gestegen. Houd de volgende zeven cassettes in gedachten en met een beetje geluk heb je misschien wel een mooi bedrag in huis!

Onder degenen met een hoge waarde valt "Xero" uit 1997 op, geschat op bijna 4000 euro; daarna volgt "The Versace Experience - Prelude 2 Gold", uit 1995, waarvan een exemplaar voor ruim 3600 euro werd verkocht; "Split Personality", vintage 1992, waarvan de prijs rond de 2000 euro ligt. De volledige lijst van de "zeldzaamste" cassettes kun je hier raadplegen.

We hebben het over bandjes in zeer beperkte oplage waarvan er maar heel weinig exemplaren zijn. Ben je een van de gelukkige bezitters van een van deze verzamelstukken?

Advertisement