Zwemmer dreigt te worden aangevallen door een haai: groep dolfijnen beschermt hem

Janine image
door Janine

20 December 2022

Zwemmer dreigt te worden aangevallen door een haai: groep dolfijnen beschermt hem
Advertisement

We zijn meestal gewend te lezen over prachtige gebaren die mensen maken tegenover dieren, misschien om ze te beschermen, te helpen en aan hun zijde te blijven, omdat ze in sommige gevallen niet in staat zijn om voor zichzelf te zorgen. Maar het komt ook voor dat dieren ons mannen en vrouwen beschermen.

Een voorbeeld hiervan is het verhaal van solidariteit en altruïsme waarover we je willen vertellen. Centraal in dit verhaal staan ​​een zwemmer en een groep prachtige dolfijnen. Laten we eens kijken wat er gebeurd is.

via Adam Ocean Walker/Youtube

Het verhaal speelde zich af in Nieuw-Zeeland, waar Adam Walker, een professionele zwemmer, van plan was een nieuw professioneel record te vestigen. De man, gespecialiseerd in de discipline openwaterzwemmen, probeerde de Cook Strait, ongeveer 22 kilometer lang, af te leggen toen er iets buitengewoons gebeurde dat werd vereeuwigd in een video.

Kort nadat hij was begonnen, merkte de zwemmer dat hij omringd was door een groep dolfijnen. De dieren, bekend om hun intelligentie en sympathie, vergezelden hem tijdens zijn training. Dit maakte hem extreem kalm, maar hij wist niet dat er een veel belangrijkere reden voor dat gedrag was.

Na enkele ogenblikken om zich heen te kijken, merkte Adam dat er niet alleen dolfijnen met hem aan het zwemmen waren, maar ook een lange witte haai. Het roofdier volgde hem en had hem kunnen aanvallen, maar naast de man zwommen de dolfijnen en misschien zorgde dit ervoor dat hij het opgaf.

Advertisement
Adam Ocean Walker/Youtube screenshot

Adam Ocean Walker/Youtube screenshot

"Terwijl ik verder zwom, keek ik naar beneden en op een paar meter afstand zag ik een haai mij volgen - zei de man - ik besloot kalm te blijven en mijn weg te vervolgen".

Het is bekend dat deze dieren worden aangetrokken door hectische bewegingen en opwinding, terwijl ritmisch en altijd met dezelfde frequentie blijven zwemmen geen verdere aandacht zou trekken. En dan waren er nog de dolfijnen die hem beschermden en die 50 minuten aan zijn zijde bleven. Adam kon natuurlijk niet met zekerheid zeggen waarom ze daar waren, maar hij wilde geloven dat het kwam door het wonder van het gebaar en de spontaniteit ervan.

Heb je er ooit zoveel in het echt gezien?

Advertisement