Een bedrijf heeft speciale schoenen uitgevonden voor ouderen met dementie

Janine image
door Janine

16 Juli 2023

Een bedrijf heeft speciale schoenen uitgevonden voor ouderen met dementie
Advertisement

Sommige uitvindingen hebben onze samenleving zo veranderd dat ze zelfs bijdragen aan de ontwikkeling ervan. Denk maar aan de komst van elektriciteit, de komst van computers en de revolutie rond internet en de hele digitale wereld. Er zijn echter ook “kleinere” uitvindingen, als het ware van een kleiner geheel, die in ieder geval de levenskwaliteit van mensen, of tenminste een deel daarvan, hebben verbeterd.

Wist je dat Mary Anderson praktisch de uitvinder van de ruitenwisser was? Het is misschien niet zo'n opvallende ontdekking als die van internet, maar iedereen met een auto maakt gebruik van haar uitvinding. In het verhaal dat we je gaan vertellen, zijn de protagonisten… een paar schoenen.

via Docodemo

Advertisement
Poor_photographer/Pixabay - Not the actual photo

Poor_photographer/Pixabay - Not the actual photo

We hebben het natuurlijk niet over "gewone" schoenen, maar over een echt uniek paar schoenen en niet vanwege hun esthetiek. Een Japans team aan het hoofd van een innovatief bedrijf, Wish Hills, heeft namelijk een schoen ontworpen met een GPS erin!

Het product is duidelijk ontworpen voor een klein aantal klanten: mensen die moeite hebben om de weg naar huis te vinden, misschien mensen van zeer hoge leeftijd of met aandoeningen waardoor ze in ernstige moeilijkheden kunnen komen als ze eenmaal hun huis verlaten.

Met name oudere mensen die aan dementie lijden, zouden van een dergelijke technologie kunnen "genieten": hun familieleden zouden namelijk hun bewegingen beter kunnen volgen en geruster kunnen zijn. Maar laten we in detail kijken hoe ze werken.

Advertisement

産経新聞の取材です! 関西版に載せていただけるようです(日は未定)。 ウィッシュヒルズ入居者のおじいちゃんが通りがかったので足タレを依頼。記者の方、履いているところを撮影されていました。ところでこのおじいちゃん、95歳なんですが、毎日畑仕事をしてくれていて、野菜をいっぱい作ってくれるんですよ!

Pubblicato da GPS どこでもシューズ su Martedì 6 ottobre 2015

Dit project heet GPS Dokodemo Shoes en dankzij het lokalisatieapparaat dat het heeft, kun je worden gewaarschuwd wanneer de gebruiker zich te ver verwijderd. Om precies te zijn, treedt de GPS in werking wanneer de persoon die hem draagt ​​zich 50, 100 of 500 meter van zijn huis verwijdert en de tracking kan gemakkelijk worden bekeken vanaf een pc of smartphone.

Het lokalisatieapparaat bevindt zich in de zool van de linkerschoen en heeft tot doel grootouders, of in ieder geval ouderen, kunnen worden opgespoord: "we hebben ervaring met het vinden van dementerende patiënten die de weg kwijt waren en we weten dat deze mensen geen mobiele telefoons gebruiken en gemakkelijk eventuele armbanden of horloges vergeten, maar ze dragen praktisch altijd schoenen! Daarom hebben we besloten om een ​​paar te maken dat is uitgerust met een GPS volgsysteem", aldus het Japanse bedrijf.

Een zeer nuttig idee en een zeer nuttige uitvinding die echter meer dan één bitter pijnpunt heeft: de specifieke kleding is alleen te koop in Japan, waar de gemiddelde leeftijd van de bevolking vrij hoog is, en de kosten ervan zijn rond de 275 euro. In de toekomst zouden ze echter in alle winkels van de wereld aanwezig kunnen zijn; wat vind jij ervan?

Advertisement