Klant geeft verkeerd wisselbedrag, bezorger steekt echter het verschil niet in eigen zak

door Skip

29 Augustus 2023

Klant geeft verkeerd wisselbedrag, bezorger steekt echter het verschil niet in eigen zak
Advertisement

We maken nou eenmaal fouten in het leven jammer genoeg. En gelukkig maar misschien, want veel lessen die je trekt, trek je misschien wel uit de negatieve ervaringen die je meemaakt. Dat is wel zo, maar het is ook zo dat de ene fout de andere niet is...

In het verhaal wat we je zo gaan vertellen is het gelukkig zo dat iemands fout uiteindelijk een enorme bron van vreugde is geweest voor iemand anders. Het volgende is er dus aan de hand: een bezorger deed zijn werk volgens het boekje toen hij zich in een vervelende situatie bevond met een klant...

via Excelsior

Advertisement

ūüď≤Circula en las redes sociales Nuestro complet√≥ reconocimiento y felicitaci√≥n al compa√Īero Jose Luis Ortiz, por esta...

Pubblicato da Pescados y Mariscos BETOS su Lunedì 12 settembre 2022

José Luis is een bezorger die werkt bij restaurant Betos, waar vis en zeevruchten worden aangeboden. Luis bezorgt maaltijden thuis bij veel klanten, voor wie hij zich met overgave inzet.

Zijn taak is het dus van restaurant naar klant te rijden en andersom. Maar terwijl José bezig was met zijn routine voor z'n werk deed hij iets opvallends.

Het gebeurde allemaal op een middag als zovelen toen Luis een maaltijd wilde bezorgen bij een klant. Er gebeurde iets waardoor de klant uitgelaten zei:"er zijn maar weinig mensen op de wereld zoals jij!"

Advertisement

Wat er gebeurde was oprecht en ontroerend. De klant had namelijk zijn eten ontvangen, maar hij maakte de fout José het wisselbedrag te geven waardoor de maaltijd voor hem veel duurder werd dan had gemoeten.

José was bij het huis daar weggegaan en stond op het punt om terug te keren naar het restaurant, maar hij besefte toen dat er een fout was gemaakt. Hij maakte toen rechtsomkeert en ging meteen terug naar het huis van de man om hem zijn geld terug te geven. Klant Alex kon zijn ogen niet geloven. Hij was José niet alleen ontzettend dankbaar, hij deed nog veel meer.

Alex heeft ook doorgegeven aan de leidinggevenden van José wat er is gebeurd. Hij belde het restaurant en prees zowel José als het restaurant ervoor dat ze werknemers hadden die zo toegewijd hun werk deden. José werd verkozen tot werknemer van de maand en kreeg hij van zijn baas een prachtige gloednieuwe tv! Het mag worden gezegd:soms loont het om onbaatzuchtig te zijn!

Advertisement